Erhverv

To af Magnus Kjøllers firmaer politianmeldt: Lokker kunder i ulovlige fælder

Tre firmaer er meldt til politiet for at snyde kunderne. To af dem er ejet af den nordjyske rigmand Magnus Kjøller.

Magnus Kjøller er kendt for sin kærlighed til luksusbiler og har ved flere lejligheder ladet sig fotografere med både Lamborghini, Bentley og Cadillac i baggrunden.
Desuden ejer han en privat samling af luksuschampagne. Foto: Sisse Dupont Foto: Sisse Dupont

Den danske it-iværksætter og rigmand Magnus Kjøller er kendt for at tjene millioner på sine investeringer og for sin kærlighed til luksusbiler og dyre dråber. Men den velhavende nordjyde, der er bosat i Dubai, tjener ulovligt penge på at lokke kunder til at tegne abonnementer.

Det mener Forbrugerombudsmanden, der har politianmeldt tre firmaer - herunder Magnus Kjøllers selskaber CM Network A/S og Lotto24 ApS - for brug af abonnementsfælder.

Magnus Kjøller har opbygget sin formue på it-virksomheden CM Network A/S, der driver Pointworld - tidligere Pointshop. Her kan brugere optjene point ved at svare på spørgeskemaer og deltage i konkurrencer fra annoncører og derefter veksle pointene til gaver.

Konceptet er en pengemaskine for den 32-årige iværksætter, men også meget kontroversielt. Således er Pointworld tidligere blevet dømt for vildledende markedsføring - og er altså nu blevet politianmeldt.

Også Magnus Kjøllers tidligere virksomhed Plusservice ApS blev i sin tid politianmeldt for vildledende markedsføring.

Sagen mod Pointworld drejer sig om, at forbrugerne på Pointworld modtager en mail med et særligt godt kampagnetilbud, f.eks. på en tablet eller et kamera, mod betaling af typisk blot 29 kr. i forsendelsesomkostninger.

Andre bliver præsenteret for et spørgeskema på nettet med et særligt godt kampagnetilbud, hvis forbrugeren udfylder spørgeskemaet.

Men det fremgår kun med lille eller utydelig skrift på hjemmesiden, at man med betalingen af de 29 kr. også tegner et abonnement. Efterfølgende benytter Pointworld forbrugerens betalingskortoplysninger til at trække 399 kr. hver måned.

Samme fremgangsmetode bliver brugt på Lotto24 ApS, som Magnus Kjøller ejer halvdelen af. Her modtager forbrugerne en sms eller mail med et særligt godt tilbud mod betaling af typisk 1 kr. Det fremgår kun med lille eller utydelig skrift, at man med betalingen tegner et abonnement til 299 kr. pr. måned.

»Abonnementsfælder vildleder forbrugerne til at tro, at de kan gøre en god handel. Forbrugerne bliver lokket til at give deres betalingskortoplysninger, som derefter bliver brugt til at trække penge for et skjult abonnement. Det er desværre et stort problem, som jeg fortsat modtager mange klager over,« siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Finans forsøger at få en kommentar til politianmeldelsen fra Magnus Kjøller.

Det tredje selskab, som Forbrugerombudsmanden har politianmeldt, er LetsSayIt ApS.

Læs også