Erhverv

Stjernearkitekt tegner nyt panda-anlæg i København Zoo

Anlægget er budgetteret til at koste 125-150 mio. kr. og skal være hjem for to pandaer fra Kina.

Panda-anlægget vil set foroven danne yin-yang symbolet. Foto: BIG Bjarke Ingels Group

Zoologisk Have i København præsenterede søndag planerne for det kommende panda-anlæg, der skal stå klar i 2018.

Anlægget i Zoologisk Have bliver realiseret gennem et samarbejde med den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels argitektgruppe BIG og Schønherr Landskabsarkitekter.

For Zoologisk Have har det været vigtigt, at alle medarbejderne har kunnet give deres indspark til det kommende anlæg.

»Idékulturen er en indgroet del af Zoos DNA. Den går i korte træk ud på, at alle medarbejdere kan få indflydelse på, hvordan anlægget kommer til at se ud og fungere på daglig basis. Medarbejderne repræsenterer alle faggrupper fra dyrepassere og zoologer til formidlere, gartnere, foderansvarlige og dyrlæger, så idékataloget spænder helt fra det krøllet kreative til jordnære beslutninger om, hvor højt vandhanen skal placeres over jorden,« siger adm. direktør i Zoologisk Have, Steffen Stræde i en pressemeddelelse.

For Steffen Stræde er næste opgave at skaffe de 125-150 mio. kr., anlægget kommer til at koste.

»Det er et stort budget, men man skal også huske, at projektet har potentiale til at vække international bevågenhed og vil tiltrække mange turister fra hele verden,« siger Steffen Stræde.

Det nye pandaanlæg vil blive placeret centralt i Zoologisk Have og skal efter planen fungere som et naturligt omdrejningspunkt for Haven.

Når de to nye pandaer fra Chengdu i Kina i slutningen af 2018 forventes at flytte ind i Zoologisk Have i København, er det resultatet er flere års hårdt arbejde for Steffen Stræde og resten af Zoologisk Have. 

»Jeg betragter pandaerne og det flotte anlæg som et fantastisk vindue til Kina. Pandaerne er ikoniske i sig selv, men der ligger store perspektiver i at få åbnet yderligere op for den kinesiske fauna og en række andre kinesiske dyr, vi har meget lidt kendskab til i Danmark. Så der er mange gode grunde til at jeg glæder mig til at kunne slå dørene op for et projekt i international klasse,« siger Steffen Stræde.

Se nedenfor billeder af det nye panda-anlæg og læs uddybende forklaringer fra Sanne Slot Hansen, associeret partner i Schønherr Landskabsarkitekter.

BRANCHENYT
Læs også