Erhverv

Donald Trumps barndomshjem solgt med stor gevinst

En 36-årig mand købte Donald Trumps barndomshjem på auktion i december. Nu er huset solgt videre igen.

Sådan ser facaden ud på Donald Trumps barndomshjem i Queens. Foto: Kathy Willens/AP

Amerikanske Michael Davis har vist købmandsskab, der ville gøre Lars Larsen misundelig.

På bare tre måneder har den 36-årige ejendomsinvestor nemlig formået at øge en investerings værdi med over 50 pct. og score en kontant gevinst på fem mio. kr.

Hvad er investeringsobjektet så?

Jo, det er såmænd Donald Trumps barndomshjem i New York-bydelen Queens, som Michael Davis købte ubeset på auktion for 9,6 mio. kr. i december og nu har solgt videre for 14,7 mio. kr.

»Den her grund er meget mere end bare en ejendom; det er barndomshjemmet for USA's 45. præsident,« har Misha Haghani fra auktionshuset Paramount Realty, der har stået for det seneste salg af huset, sagt ifølge New York Post.

Trumps barndomshjem er et britisk Tudor-hus, hvor Donald Trump blev født den 14. juni 1946. Huset er lettere forfaldent og består af fem soveværelser, fire badeværelser, køkken og spisestue.

Jyllands-Posten har tidligere besøgt Donald Trumps barndomshjem, og i den artikel bliver det beskrevet, at hjemmet godt kunne bruge »en kærlig hånd«.

Huset blev sat til salg for 1,65 mio. dollars, svarende til 11,4 mio. kr., i juli 2016. Men ingen købere tog imod maddingen, og derfor måtte prisen sænkes.

Selv ikke Donald Trumps sejr ved præsidentvalget i november fik revet huset væk, og dermed skulle det på auktion, hvor det altså blev solgt for 9,6 mio. kr. til Michael Davis.

Kort derefter indledte Davis en proces om at få solgt huset igen, og det lykkedes altså for ham i sidste uge ifølge New York Post.

Nu bliver det spændende, om den nye køber, der endnu er hemmelig, vil forsøge at sælge huset i den nærmeste fremtid. Det kan jo være, at der er flere kontante gevinster i den amerikanske præsidents barndomshjem.

BRANCHENYT
Læs også