Erhverv

Tidligere ejendomsmilliardær erklæret konkurs - nu udlodder han den store lottogevinst

Den tidligere milliardær Ole Vagner er efter års tovtrækkeri erklæret konkurs. Han arbejder dog videre med en lotterivirksomhed i Cambodja og trækker onsdag lod om den store gevinst

Ole Vagner har opgivet at kæmpe videre for en rekonstruktion. Foto: Niels Hougaard Foto: Niels Hougaard

Den tidligere ejendomsmilliardær Ole Vagner er blevet erklæret konkurs af Skat. For knap to år siden tegnede alt ellers til en rekonstruktion, efter han havde fået sine kreditorer til at slå en streg over en gæld på rundt regnet en halv mia. kr. Lokkemidlet var en dividende på en båd og 20 mio. kr., som han havde lånt af sin ven og forretningspartner Radiometer-milliardæren Johan Schrøder.

»Det er irrationelt af Skat at spænde ben for rekonstruktionen, hvor Johan Schrøder var klar til at bakke mig op. Nu får de og de øvrige kreditorer ingenting,« siger Ole Vagner i telefonen fra Cambodjas hovedstad Phnom Penh.

Blå bog Ole Vagner
Ole Vagner
 • Født december 1949 i Esbjerg.
 • Uddannet i Kjøbenhavns Handelsbank i Esbjerg.
 • HD i finansiering i 1975.
 • Administrationschef i Diners Club 1977.
 • Direktionssekretær i Himmerlandsbanken i 1979.
 • Bankdirektør i SJL-banken/Alm. Brand Bank i København 1983.
 • Stifter af InvestorPartner A/S 1989 og Keops A/S i 1998.
 • Sælger Keops til islandske investorer i 2007 og bliver milliardær.
 • Øger sin ejerandel i Capinordic og Nordicom.
 • Mister 230 mio. kr. på ejendomsobligationer og 500 mio. kr. på Nordicom-aktier.
 • Kæmper med banker, der ikke vil finansiere byggeprojekter.
 • Går i rekonstruktionsforhandlinger i slutningen af 2014
 • Erklæres konkurs marts 2017

Konkurs eller ej så går livet videre for Ole Vagner, der har drevet sin lotterivirksomhed Lucky Star Dragon Lotto igennem de sidste tre år.

Det er irrationelt af Skat at spænde ben for rekonstruktionen

Ole Vagner, tidligere ejendomsmilliardær

»Vi har trækninger onsdag til søndag. Og onsdag trækker vi om den store gevinst på 116.000 dollar (800.000 kr.). Det svarer til sådan cirka hundrede års løn for en almindelig arbejder her i landet,« lyder det fra Ole Vagner.

Ole Vagner trækker lod om den store gevinst

Ole Vagner stiftede ejendomsselskabet Keops i 1998 og blev milliardær, da han solgte selskabet i 2007. Senere tabte Vagner dog store summer på ejendomsobligationer og en fejlslagen investering i ejendomsselskabet Nordicom, og han i gik i 2014 i rekonstruktionsforhandlinger med sine banker.

Det er en afgørelse i landsretten, der har sat en endelig kæp i hjulet for Vagners rekonstruktion.

»Sagen er, som jeg ser den, meget principiel. Så der ville være en mulighed for at ansøge procesbevillingsnævnet om at få den prøvet ved Højesteret. Men jeg gider ikke. For mig er der ingenting i det. En fortsættelse betyder blot yderligere advokatomkostninger og en masse bøvl.«

Der er ingen, der skal tage humøret fra mig. Jeg har en guitar med herud, som jeg spiller lidt på engang imellem

Ole Vagner, tidligere ejendomsmilliardær

Ifølge Ole Vagner er der ikke de store penge i hans virksomhed. Men han holder skindet på næsen og bor godt på Monevogn Boulevard, der er en af Phon Phems hovedboulevarder.

»Der er ingen, der skal tage humøret fra mig. Jeg har en guitar med herud, som jeg spiller lidt på engang imellem. Selvom det at synge og spille ikke er en del af kulturen her.«

Og han har lært at tale lokalsproget khmer, der på trods af, hvad man skulle tro, ifølge Ole Vagner er pærelet.

»Det er et meget simpelt sprog, hvor man kan begå sig uden grammatik eller fortid. Det er bare så simpelt. Hvis jeg siger, at jeg går til markedet, siger jeg blot, jeg gå marked. Og datid bliver til jeg gå marked i går,« forklarer Ole Vagner og griner.

Han har flere forretningsideer liggende på tegnebrættet. Herunder om muligvis engang i fremtiden at bygge billige typehuse til den voksende lokale middelklasse i et land, hvor der fortsat er fuld gang i vandringen fra land til by.

Ole Vagner gør sig ingen illusioner om at tage tilbage til Danmark og starte på en frisk. Altså med mindre, at han en dag igen skulle blive ganske alvorlig rig.

Eksmilliardæren føler, at han har haft Skat jagtende efter sig i en slags "han skal ned med nakken"-spil efter Bagmandspolitiet kort før jul 2016 opgav en sag om groft skattesvig mod ham og flere andre personer og selskaber.

Skat har ingen kommentarer til konkurssagen eller Ole Vagners udtalelser.

BRANCHENYT
Læs også