Erhverv

Danmarks største private busselskab solgt til udenlandsk kapitalfond

85 pct. af aktierne i Umove, der er Danmarks største private busselskab, er blevet solgt til en udenlandsk kapitalfond.

På Sjælland kører Umove bl.a. ruten 388. Umove kører også de mere kendte ruter 3A og 9A i København. Foto: Umove.

Danmarks største private busselskab, Umove, får nye ejere. 85 pct. af aktierne i Umove, der bl.a. kører i København, Horsens, Vejle og Herning, er nemlig blevet solgt til den udenlandske kapitalfond CUBE Infrastructure Fund II, der administreres af Cube Infrastructure Managers i Luxembourg.

Dermed forlader kapitalforvaltningsselskabet Artha ejerkredsen, mens de resterende 15 pct. af aktierne bliver beholdt af direktionen i Umove, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

»At få CUBE som partner er ideelt for vores virksomhed. Vi har i løbet af mindre end fire år udviklet os fra ingenting til at være landets største private operatør på busområdet, men vi har ambitioner om at fortsætte udviklingen og også at bevæge os ind i skinnebåren trafik. Vi har som ledelse de nødvendige erfaringer, men med CUBE får vi tilstrækkelige finansielle muskler og kolleger i nabolandene hvis erfaringer, vi kan trække på,« udtaler Johnny Hansen, adm. direktør og partner i Umove, i pressemeddelelsen.

Johnny Hansen var tidligere i sin karriere direktør i Arriva i Danmark. Efterfølgende stod han i spidsen for det kuldsejlede elbil-projekt Better Place.

Umove blev stiftet i 2013. Samme år blev de to busselskaber De Hvide Busser og Fjordbus opkøbt, og i 2015 købte Umove busselskabet Thykjær. Umove har en omsætning på den gode side af 550 mio. kr. om året, har flere end 400 busser, og selskabet beskæftiger mere end 1.000 medarbejdere.

Cube Infrastructure Managers har via fonden CUBE Infrastructure Fund I investeret i Netinera (Det tidligere Arriva Tyskland, red.) og det norske selskab Boreal. Fonden har også tidligere været investeret i Eurotunnel, der forbinder Frankrig og Storbritannien, men denne investering blev solgt fra i 2012.

Salget får ikke indflydelse på Umoves aktiviteter i Danmark, oplyser selskabet.

Læs også
Top job