Erhverv

Få din pizza leveret af en robot

Pizzakæden Domino's indgår samarbejde med britisk selskab, der har udviklet en selvkørende robot med plads til otte pizza'er.

Snart kan en pizza leveres med robot.
Foto: Thomas Wilmann.

Få din pizza leveret af en robot. Det lyder besnærende, og snart kan det måske blive til virkelighed.

Det britiske selskab Starship Technologies har udviklet en sekshjulet, selvkørende leveringsrobot, og den tages snart i brug i Holland og Tyskland.

Selskabet har indgået en aftale med Domino’s Pizza om at levere kædens pizzaer med robot i udvalgte byer i de to lande. Robotten kan komme i brug, hvis kunden bor indenfor en radius af 1,6 km fra pizza-bageriet. Det skriver Bloomberg.

Domino’s Pizza har etableret en forretningsenhed under navnet Domino’s Robotics Unit, der skal udvikle den nye leveringsservice. Domino’s er verdens største pizzakæde med tusindvis af franchisetagere i Europa og Asien.

Domino’s har allerede testet levering med selvkørende køretøjer i Australien og New Zealand. Selskabet har endda leveret en pizza med en drone i New Zealand.

Robotten fra Starship Technology er batteridrevet, og den kan køre på fortove, men ikke på kørebaner. Tophastigheden er godt 7 km i timen.

Ifølge Starship Technology kan en enkelt robot medbringe op til otte pizza’er pr. udbringning.

BRANCHENYT
Læs også