Erhverv
0

Premier League frygter Brexit - vil have visum-undtagelser for topspillere

Fri import af udenlandske talenter er afgørende for at holde niveauet - klubberne vil have visumundtagelser for topspillere.

Manchester United's Juan Mata scorer mod Leicester og Kasper Schmeichel tidligere på året. Den engelske Premier League er ikke nødvendigvis verdens bedste liga sportsligt set, men den er verdens største målet i penge. Klubberne håber på visumundtagelser efter Brexit. Foto: David Klein/Sportimage/AP Images

Topcheferne i Premier League-klubberne frygter for fremtiden, når Storbritannien forlader EU om to år.

Premier League er verdens mest populære fodboldliga, og kampene sendes over hele verden. Tv-aftalerne har gjort indtægterne i ligaen til de suverænt største i verden, og dermed har klubberne været i stand til at støvsuge talenter fra især andre EU-lande.

Efter et møde i London mellem ejere og direktører for de 20 hold udtaler klubberne, at de forventer, at den britiske regering vil være klar med undtagelser for visumreglerne, så det fortsat er muligt at tiltrække de bedste spillere og i lige så stort antal, skriver Bloomberg.

»Premier League er den største liga i verden. Hvorfor skulle man bringe den position i fare. Det er et fantastisk udstillingsvindue for landet. Premier League bliver fulgt af fans over hele verden, og vi udvider konstant,« siger David Gold, der er formand og medejer af klubben West Ham.

Holdene i Premier League er fyldt op med spillere, der har et EU-pas, og de kan i dag arbejde og leve i Storbritannien uden problemer. Men hvad der vil ske efter udtrædelsen af EU er usikkert, skriver Bloomberg.

David Gold foreslår, at Storbritanniens regering indfører specielle regler, så holdene fortsat kan tiltrække de bedste spillere.

»Jeg er imod vores udmeldelse af EU, og intet kan ændre min mening. Forhåbentlig kan vi finde en løsning for fodbolden, når udmeldelsen træder i kraft,« siger Peter Coates, der er formand for Stoke City.

Han forventer, at regeringen vil tillade visumundtagelser for udenlandske Premier League-spillere og give dem særbehandling. Ikke mindst fordi de besidder et særligt talent, som ikke ellers kan findes i Storbritannien.

BRANCHENYT
Læs også