Erhverv

William Demant-boss Søren Nielsen er klar til at sende milliarderne i spil

Danmarks største høreapparatkoncern har fået ny topchef, og han er klar til at finde det store checkhæfte frem, hvis muligheden byder sig.

Artiklens øverste billede
Søren Nielsen overtog 1. april 2017 jobbet som adm. direktør i William Demant, efter at den mangeårige topchef Niels Jacobsen trak sig tilbage. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup.

Høreapparatkoncernen William Demants mange milliarder er klar til at blive bragt i spil, hvis den rigtige mulighed opstår.

Det fortæller koncernens nye topchef, Søren Nielsen, i et eksklusivt interview med Finans.

»Hvis der kommer noget til salg af væsentlig betydning, vil vi forsøge at deltage i det. Der er nogle konstellationer, som ser svære ud, og som vi nok ville få svært ved at få lov til, men der kan sagtens være nogle, hvor vi godt ville kunne få lov,« siger Søren Nielsen, adm. direktør i William Demant, i det første længere interview siden sin tiltrædelse.

Søren Nielsen overtog jobbet den 1. april i år, efter at den mangeårige høreapparatboss, Niels Jacobsen, trådte tilbage.

I dag består den globale høreapparatindustri af de såkaldte »The Big Six«, som tæller schweiziske Sonova, det kapitalfondsejede Sivantos, det privatejede Starkey og de to øvrige danske koncerner GN Group og Widex. Og naturligvis William Demant selv.

Branchen har igennem flere år talt om konsolidering, men indtil videre er intet sket. Nu har Starkey imidlertid en aldrende ejer, og med kapitalfonden EQT bag Sivantos, er det måske endelig ved at være tid til, at tanke bliver til handling.

Søren Nielsen understreger, at det hele afhænger af, at nogen rent faktisk når til den konklusion, at de har lyst til at sælge deres virksomhed.

»Det er der ikke ret mange, der kan, og derfor bliver det relativt få konstellationer, man kan forestille sig. Hvis der kommer virksomheder til salg, vil vi selvfølgelig undersøge, om vi kan få noget godt ud af det, komme med et bud og se, om det kan lade sig gøre,« siger Søren Nielsen.

I finanshuset ABG Sundal Collier hilser man en eventuelt konsolidering velkommen.

»Konsolidering blandt høreapparatsproducenter vil være klart positivt for industrien, hvor stigende volumener er helt afgørende for at kunne kompensere for et skarpt prispres,« siger Morten Larsen, analytiker i ABG Sundal Collier.

Han understreger dog, at det er få aktiver, som ikke er enten fonds- eller familieejet, og som derfor vil kunne købes. Samtidig kan der være negative synergier forbundet med et opkøb, fordi en køber må regne med, at en del af sælgerens kunder kunne finde på at skifte bort.

Hvis der kommer virksomheder til salg, så vil vi selvfølgelig være der og undersøge, om vi kan få noget godt ud af det, komme med et bud og se, om det kan lade sig gøre.

Søren Nielsen, adm. direktør i William Demant.

Hvorvidt Starkey er en mulighed, ønsker Søren Nielsen ikke udtale sig om, da det er en undersøgelse fra marked til marked.

»Den undersøgelse har vi ikke lavet endnu, men det ville vi gøre, hvis det blev aktuelt. Det er en dynamisk størrelse, og det kræver tal og indsigt, som vi ikke har i dag. Det er en familieejet virksomhed, som er helt lukket, hvad angår langt de fleste tal,« siger Søren Nielsen.

Hvad med Sivantos, som er kapitalfondsejet. Der skal ske noget på et tidspunkt?

»Det må man antage. Der kan meget let være markeder, hvor vi og Sivantos kommer over et niveau, hvor det ikke vil kunne godkendes af myndighederne. At opsplitte en sådan virksomhed og sælge den i stumper, tror jeg ikke på. Det er en lidt anden sag, men tilsyneladende kunne GN godt have købt den. Om vi vil kunne, kan jeg ikke sige, før der måtte foreligge en nærmere analyse,« siger Søren Nielsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.