Erhverv

Thomas Black vil skabe verdens største spilfirma på hyggevæddemål

I påsken lancerer spilfirmaet My4 en app, der kombinerer betting med såkaldte managerspil.

Thomas Black er medstifter af og administrerende direktør i My4, der håber at blive en global spiller inden for betting. Foto: My4

En flok drengerøve sidder i sofaen og er klar til at se stjernerne fra Premier League folde sig ud.

Nogle af drengene har en fornemmelse af, hvem af Premier League-stjernerne der vil score målene og være gode i de kampe, de skal se fra sofaen. Det har de lyst til at indgå et hurtigt væddemål om ved at lave et fiktivt hold af Premier League-spillere, de tror på netop den dag.

Det er her, spilfirmaet My4 kommer ind i billedet. For ovenstående scenarie er lige nøjagtigt, hvad My4 nu prøver at imødekomme med sin app, der lanceres i påsken og kombinerer betting med såkaldte managerspil, hvor man sætter et fiktivt hold af spillere på tværs af klubber i en bestemt sportsgren.

Sådan fungerer My4's platform
  • Først opretter man en konto hos My4
  • Derefter vælger man frit fire spillere, en fra hver kæde (målmand, forsvar, midtbane og angreb), fra hold i en bestemt liga
  • Så kan man udfordre én eller flere venner til et væddemål om, hvis hold der klarer sig bedst i den pågældende spillerunde
  • Man kan selv bestemme indsatsen, om det så er håneretten eller de 1.000 kr., der er det højeste beløb, et væddemål kan være på
  • Når holdene er sat og væddemålet indgået, kan man følge sit holds score i real time i forhold til en lang række parametre

Managerspil har gennem en årrække været enormt populære i både ind- og udland. Men nu håber My4 at tage populariteten til et nyt niveau med sin platform, der modsat mange andre managerspil er målrettet smartphone og meget hurtigt at komme i gang med.

Faktisk har My4 en ganske ambitiøs målsætning for, hvor stort foretagendet skal blive.

»Vores ambition er ultimativt at blive verdens største bettingplatform målt på antallet af brugere. Vi begynder inden for fodbold, og senere skal vi have flere sportsgrene på, ligesom app'en skal udbredes til udlandet,« siger Thomas Black, der er medstifter af og administrerende direktør i My4.

Han fortæller, at omsætningen månedligt skal runde et par mio. kr. inden fodbold-VM i 2018, hvor der skal være omkring 200.000 brugere.

Men hvordan tjener My4 så penge?

Jo, det gør virksomheden ved at tage 5 pct. af hvert enkelt væddemål, der bliver indgået på dens platform. Så hvis to venner vædder om 100 kr., ryger fem kr. altså My4's vej.

»Man kan hurtigt få overstået et internt væddemål frem for at skulle vente i mange måneder på, at et managerspil er færdigt. Vores app kan man bruge til at sætte hold og lave væddemål, når man vil. Det er ikke noget, der forpligter uge efter uge,« siger Thomas Black.

Først bliver app'en lanceret i Danmark, og senere på året kommer turen til England. My4 vil også gerne til lande som Sverige og Tyskland, efterhånden som selskabet får en spilletilladelse i de enkelte lande.

Virksomheden fuldtidsbeskæftiger i øjeblikket syv personer og har undervejs fået flere eksterne investorer med. Inden for det seneste halve år er der i alt blevet skudt tre mio. kr. i My4 fra eksterne investorer.

»Målet med app'en er at få folk bragt sammen. Den (app'en, red.) skal ses som et supplement til en hyggelig fodboldkamp med kammeraterne, men vi skal da heller ikke lægge skjul på, at vi regner med at tjene penge på projektet. Derfor har vi også fået en række personer til at investere i virksomheden,« siger Thomas Black.

Læs også
Top job