Erhverv

Investeringer i kunst boomer i Mellemøsten

Store internationale aktionshuse mærker i stigende grad en interesse fra købere i Mellemøsten.

Købestærke indbyggere i de rige oliestater på den arabiske halvø er i stigende grad begyndt at investere i dyr kunst. Her ses Dubai. Foto: Razan Alzayani/Bloomberg

Mellemøsten - og især oliestaterne på den arabiske halvø - flyder med penge.

Derfor er områdets købestærke indbyggere begyndt at lede efter nye investeringsmuligheder, og her er opmærksomheden i stigende grad rettet mod dyr kunst.

Det er især fra lande som De Forenede Arabiske Emirater, Qatar og Saudi Arabien, at den internationale kunstverden igennem en længere periode har oplevet en stigende interesse for at investere i dyre kunstværker.

Det skriver CNN.

Ifølge auktionshuset Sotheby’s, der er et af verdens førende auktionshuse inden for kunst, er antallet af kunder fra Mellemøsten steget med 76 pct. i forhold til for fem år siden.

Som en direkte konsekvens af den stigende interesse åbnede Sotheby’s for nylig et udstillingsgalleri i Dubai.

»Vi har studeret tallene grundigt og i forhold til kapitalallokering giver det god mening for os at åbne nu,« siger Edward Gibbs, der Sotheby’s regionale topchef for Mellemøsten og Indien.

Aktionshuset Christie’s oplyser til CNN, at salget af kunst til Dubai indbragte over 8 mio. dollars alene i sidste måned.

Læs også