Erhverv

Kapitalfonde frygter ny prisboble

Danske virksomheders høje værdisætninger, skaber frygt for ny prisboble. Flere virksomheder har måtte opgive frasalg.

Dan Højgaard Jensen, adm. direktør i kapitalfonden Industri Udvikling. Foto: Tobias Nicolai

Flere kapitalfonde er betænkelige ved danske virksomheders høje værdisætninger, der skaber frygt for en ny prisboble, som den man så i årene op til finanskrisen.

Det skriver dagbladet Børsen.

Dan Højgaard Jensen, der er ledende partner i kapitalfonden Industri Udvikling, har inden for de seneste to måneder haft tre sager, hvor han har sagt nej på grund af en urealistisk høj pris.

- Jeg frygter, at vi er på vej ind i samme boble som før finanskrisen. Hukommelsen er decideret skræmmende kort hos flere aktører, for det er altså ikke ret mange år siden, at der var mange, der måtte tage imod nogle lussinger, fordi der blev købt for dyrt, siger Dan Højgaard Jensen til dagbladet Børsen.

Snusfabrikken V2 Tobacco, madselskabet Easyfood og familievirksomheden Restaurant Flammen er eksempler på virksomheder, hvor ejerne har måtte opgive frasalg.

Erik Holm, partner i Maj Invest, er enig med Dan Højgaard Jensen betragtning af den nuværende tendens på markedet. Dog understreger han også, at der fortsat er attraktive virksomheder, som kapitalfondene kæmper for at få fat i.

I efteråret 2016 etablerede Maj Invest sin femte fond, der blev lukket med et tilsagn på ca. 2 mia. kr. I øjeblikket er flere andre kapitalfonde i gang med at rejse nye fonde med milliarder til opkøb, hvilket kan presse priserne yderligere op.

BRANCHENYT
Læs også