Erhverv
0

»Jeg hader forandringer« er den sikre vej til at blive fyret

De fleste hader forandringer, men det gælder om at lære at elske forandringer, hvis man vil beholde sit job.

Hvis du hader forandringer, så får du det svært på dit arbejde. Lær at elske forandringer og behold dit job. Modelfoto: Jacob Ehrbahn

»Omstillingsparat.« Bare smag på ordet. Det er et ord, som alle arbejdsgivere elsker, men som også kan give hjertebanken og kvalmefornemmelse hos mange ansatte.

Men der er ingen vej uden om, hvis du vil beholde dit job. Og forandringerne kommer i et hastigere tempo end snaps til en påskefrokost. Det siger de to ledelseseksperter David Sturt og Todd Nordstrom til erhvervsmagasinet Forbes.

De mener, at det gælder om at elske forandringer, hvis man vil udvikle sig på arbejdet og endda beholde det.

Her er fire tanker, du aldrig skal sige højt, hvis du vil sikre dig på arbejdsmarkedet:

1. "Jeg hader forandringer".

Forskning har for længst vist, at det er helt naturligt, at man er imod ændringer i hverdagen eller på jobbet. Vaner og faste rutiner er rare at have og giver tryghed. Men ansatte som kan overvinde "jeg-hader-forandringer-mentaliteten" ender med at få bedre arbejdsopgaver og blive gladere for deres arbejde. Det viser også, at man er villig til at arbejde sammen med andre, og det sætter arbejdsgiveren pris på.

2. "Det er ikke mit job"

Nogle gange kan det være svært at skulle påtage sig nye opgaver og i stedet bare sige til arbejdsgiveren, at "det ikke et mit job". Men sætningen bliver også kaldt de fem værste ord, du kan sige på dit arbejdet. Derfor: Ændr din indstilling. Hvis chefen vil udvide dit arbejdsområde, så se det som et skulderklap. Han kunne have valgt en anden. Grib muligheden og bevis dit værd. Det vil chefen bemærke.

3. "Intet nyt er godt nyt"

Det var måske sandt for 100 år siden eller under en krig. Men ikke på din arbejdsplads. Her er intet nyt som regel lig med dårligt nyt. Enten flyver du alt for langt under chefens radar, eller også bidrager du bare ikke nok. Hvis du intet hører, så råb op. Spørg efter, hvorfor du ikke bliver kontaktet eller inddraget og vær klar til lytte med et åbent sind.

4. "Når katten er ude, spiller musene på bordet"

Din chef er væk på en konference. Så hvad gør du? Lægger fødderne op på bordet og slapper af? Eller fortsætter du med at arbejde, som om intet er ændret? Måske kan du lave lidt om på rutinerne, hvis chefen er væk. Men sænk aldrig kvaliteten af det arbejde, du udfører. Og det er generelt dårlig stil at gå helt ned i gear, bare fordi chefen ikke er til stede. Der er ofte andre i organisationen, der fortsat er afhængig af din indsats. Det kan endda være en god ide at gøre arbejdet endnu bedre og hurtigere, end når chefen er på arbejde.

BRANCHENYT
Læs også