Erhverv
0

Stort flyselskab skærer ned på USA efter indrejseforbud

Emirates reduceret antallet af flyvninger til fem byer i USA på grund af faldende passagertal.

Emirates er ramt af indrejseforbud til USA.

Donald Trumps indrejseforbud for borgere fra seks lande tvinger nu Emirates til at skære ned på antallet af flyvninger til USA.

Flyselskabet fra de Forenede Arabiske Emirater reducerer kapaciteten til fem amerikanske byer. Årsagen er den amerikanske præsidents dekret om, at flygtninge samt borgere fra seks lande i Mellemøsten og Nordafrika ikke må rejse ind i USA foreløbig i en periode på 90 dage.

USA har også forbudt elektronisk udstyr større end en mobiltelefon i kabinetasken på flyvninger fra 10 lufthavne - herunder Dubai, som er hjemsted for Emirates. Som modsvar har Emirates tilbudt passagererne at låne en bærbar computer på flyveturen

Ifølge flyselskabet har restriktionerne medført færre passagerer på ruterne til USA. Selskabets topchef Tim Clark har tidligere meddelt, at passagertallet er faldet med en tredjedel siden indrejseforbuddet.

Derfor skærer Emirates antallet af afgange til Fort Lauderdale og Orlanda i Florida og senere til Seattle, Boston og Los Angeles.

Emirates, der er et af verdens største flyselskaber, begyndte at flyve til USA i 2004. Selskabet flyver til 12 amerikanske byer fra Dubai.

BRANCHENYT
Læs også