Erhverv
0

Kims skiftede navn efter 50 år og tjente 120 mio. kr.

Danmarks største chipsproducent, Kims, har fart i salget. Ejeren får hele overskuddet i udbytte - og lidt til.

Den norskejede chipsproducent Kims sælger sine produkter i supermarkeder over hele landet. PR-foto: Kims.

Når danskerne er sultne for sjov, er de ikke blege for at hive chips og snacks fra Kims ned af hylderne.

Den kendte chipsproducent med base i Søndersø på Nordfyn har for andet år i træk øget salget og tjener samtidig rekordmange penge. Det viser et nyt årsregnskab.

I 2016 omsatte Kims for 667 mio. kr. og fik et overskud efter skat på 121 mio. kr. Dermed blev der igen råd til at sende en stor pose penge hjem til selskabets norske ejer, Orkla-koncernen. Kims-ejeren får et udbytte på hele 150 mio. kr., fremgår det af regnskabet.

Det er både i Danmark og udlandet, at Kims har formået at sælge flere chips og snacks. Derudover har en satsning på nye produktkategorier - chokolade og lakrids - bidraget til vækst i omsætningen.

Kims, der beskæftiger cirka 180 fuldtidsansatte, har siden 2005 været ejet af Orkla ASA, der er noteret på børsen i Oslo. For at markere det tilhørsforhold valgte Orkla-koncernen i januar 2016, at Kims A/S skulle skifte navn.

Nu hedder selskabet Orkla Confectionary & Snacks Danmark A/S. Selskabets produkter - på nær lakridsen - bliver dog stadig markedsført under Kims-navnet.

»Forbrugerne forholder sig til det enkelte produkt og produktets navn, så for forbrugerne får navneskiftet ingen betydning,« sagde direktør Kim Munk i forbindelse med navneskiftet.

Det var i øvrigt ikke første gang, at chipsfabrikanten skiftede navn. Da Kims blev grundlagt i begyndelsen af 1960'erne, var det under navnet Kim. Nogle år senere skiftede virksomheden navn til Kims.

I år forventer chipsfabrikanten, at den økonomiske fremgang fortsætter, dog i et beskedent tempo. Kims regner med at øge sit overskud før skat med 3-5 pct.

Det vil sige, at Kims forventer at tjene mellem 162-165 mio. kr. - før skat.

BRANCHENYT
Læs også