Erhverv
BREAKING

London, New York og København har den: Nu indtager turistbussen snart Aarhus

Fra den 1. juni vil det være muligt at hoppe af og på traditionelle turistbusser i Aarhus. Det aarhusianske busselskab Abildskou står bag.

Tre røde dobbeltdækkere med åbent tag vil snart være at finde i Aarhus. Foto: Joachim Adrian Foto: Joachim Adrian

Turisterne forventes i sommermånederne at vælte ind over Aarhus i en grad, som ikke er set tidligere.

Det vil det aarhusianske busselskab Abildskou, der står bag Linie 888, forsøge at lukrere på ved at få de velkendte røde City Sightseeing-turistbusser til Aarhus. Busserne er kendt fra London, New York, København og mange andre byer.

Fra den 1. juni bliver det muligt at hoppe på tre traditionelle "hop on hop off"-dobbeltdækkere med åbent tag i Aarhus, fortæller Jess Abildskou, administrerende direktør i Abildskou, der har skaffet konceptet til byen i en franchisemodel.

»Ligesom alle andre storbyer, skal Aarhus også have turistbusser. Der er ved at være både mange turister og seværdigheder i byen,« siger han.

Krydstogtsæsonen er åbnet for kort tid siden på Aarhus Havn, og i løbet af 2017 vil 90.000 krydstogtsgæster, hvilket er rekordmange, komme forbi byen.

Det er netop krydstogtsgæsterne, der bliver omdrejningspunktet for de nye turistbusser.

»Aarhus har udviklet sig til en god krydstogtsdestination, og den tendens kommer til at fortsætte i de kommende år. Derfor tror vi nu, at der er et marked for turistbusser i byen,« siger Jess Abildskou, der fortæller, at kulturhovedstadsåret er en afgørende faktor for, at turistbusserne nu bliver lanceret.

Lige nu ansættes både chauffører og sælgere til turistbusserne, der vil komme forbi aarhusianske seværdigheder som Aros, Den Gamle By og Marselisborg Slot.

Busturen tager omkring en time, begynder på Park Allé og vil koste mellem 100 og 200 kr., afhængig af forskellige slags rabatter.

Abildskou har skudt én mio. kr. i projektet, der bliver drevet gennem selskabet City Sightseeing Aarhus ApS, som også har Strömma Danmark i ejerkredsen.

Strömma Danmark driver både City Sightseeing og kanalrundfart i København, og det har de seneste ført til pæne millionoverskud for selskabet.

For seks år siden kørte der også tre turistbusser i Aarhus i sommermånederne. Men efter blot én sæson blev disse lukket ned grundet for få kunder. Det bliver dog anderledes den her gang, fortæller Jess Abildskou.

»Aarhus er mere klar til turistbusser nu. Byen har været igennem en fantastisk udvikling,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også