Erhverv

Finnair fløj med underskud

Millionudgifter til strejker belaster regnskabet for Finnair, der dog tabte væsentligt mindre end Norwegian og SAS.

Finnair havde fyldte fly til Asien i f'ørste kvartal.

Finnair er det tredje af de store flyselskaber i Skandinavien, som fløj med underskud i første kvartal. Det finske flyselskab har dog tabt langt mindre end både Norwegian og SAS i de seneste tre måneder.

Finnair havde et tab på driften på 75 mio. kr., og det er noget mindre end i samme periode året før, da selskabet havde et underskud på 132 mio. kr.

Første kvartal er traditionelt et af de svageste kvartaler indenfor luftfarten, fordi rejselysten er mindre i vinderhalvåret. Det gælder især på ferietrafikken i Europa.

Det rammer og Finnair, men dog i mindre grad, da selskabet har en stor del af trafikken til Asien, hvor der netop er behageligt varmt om vinteren.

»Vinteren er traditionelt en svag periode for Finnair, men vi har set flere positive tegn i kvartalet. Interessen for at flyve på europæiske ruter ser ud til at være stabiliseret,« siger Finnairs koncernchef Pekka Vauramo.

Han tilføjer, at flyene til Asien stort set var fyldte i perioden og til stort set uændrede billetpriser.

Regnskabet belastes af udgifter i forbindelse med strejker på godt 21 mio. kr.

Det seneste kvartalsregnskab for Norwegian viste et tab for skat på 1,5 mia. norske kr. mod et minus på 800 mio. norske kr. i samme periode året før. SAS havde i det seneste kvartalsregnskab et underskud før skat på 697 mio. svenske kr. Det var en fordobling i forhold til året før.

BRANCHENYT
Læs også