Erhverv

Karsten Ree i ny storhandel - sælger sit bilfirma

Milliardæren Karsten Ree sælger bilfirmaet Østergaard Biler til Europcar.

Karsten Ree. Foto: Philip Davali.

Den karismatiske milliardær Karsten Ree har igen været involveret i en stor handel. Denne gang har Ree-familien solgt bilfirmaet Østergaard Biler til Europcar efter mindre end fire års ejerskab.

Østergaard Biler har været såkaldt franchisetager for den store biludlejer Europcar, og ifølge en pressemeddelelse fra Europcar har Østergaard Biler været én af de største franchisetagere set i forhold til omsætning.

Ifølge Børsen købte Karsten Ree Østergaard Biler i 2013 for godt 180 mio. kr. af den islandske fond ALMC. Karsten Ree vil over for Børsen ikke oplyse, hvad Europcar har betalt for Østergaard Biler, men han siger, at Ree-familien er godt tilfreds med prisen.

»Ellers havde vi ikke taget en snak med dem,« siger han til Børsen.

Til Børsen forklarer han, at Europcar var ivrig efter at købe Østergaard Biler. En ivrig køber sad Karsten Ree også overfor, da han tilbage i 2008 solgte Den Blå Avis til internetgiganten eBay.

»Det er lidt den samme historie som med Den Blå Avis i sin tid, hvor der ringer nogen som absolut gerne vil have det,« siger Karsten Ree.

Østergaard Biler har ifølge pressemeddelelsen fra Europcar en markedsandel på 30 pct. og er dermed den største spiller på udlejningsmarkedet i Danmark. Østergaard Biler har 40 kontorer i Danmark og en bilpark på mere end 6.000 personbiler, varebiler og specialkøretøjer.

Omsætningen lød på næsten 450 mio. kr. i 2016.

»Sammen med det eksisterende ledelsesteam tilstræber vi at understøtte den fortsatte vækst i virksomheden og opnå synergier med vores øvrige landeenheder,« udtaler Caroline Parot, der er adm. direktør i Europcar i pressemeddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også