Erhverv

Så rig ville du være, hvis du havde købt aktier i Amazon, da selskabet gik på børsen

Siden børsintroduktionen for præcis 20 år siden er Amazon-aktien næsten 500-doblet i værdi.

Amazon tester en dronelevering i Leipzig, 2014. Firmaet har satset stort på dronefragt som fremtidens transportindustri. Foto: Peter Endig/picture-alliance/dpa/AP Images

Man skulle have købt aktier i Amazon.

Så kort kan det vel siges på dagen, hvor det er præcis 20 år siden, at den amerikanske internethandelsgigant blev børsnoteret i USA.

I den anledning har internationale erhvervsmedier som BusinessInsider.com regnet på, hvor meget aktien egentlig er steget siden dengang.

Havde man købt aktier for 1.000 dollars i Amazon på første handelsdag – den 15. maj 1997 – ville aktierne i dag være mere end 491.000 dollars værd. Det vil sige, at aktien i en periode på to årtier er steget med næsten 50.000 pct.

Amazon.com startede oprindeligt som en rendyrket internetboghandel, men har siden ekspanderet, så den i dag er førende inden for internethandel generelt. Amazon omsatte i 2016 for 136 mia. dollars.

Virksomheden er grundlagt af Jeff Bezos, som da også hører til blandt verdens absolut rigeste mennesker i dag. Ifølge Forbes.com er han den tredjerigeste kun overgået af Warren Buffett og Bill Gates.

Jeff Bezos ejer i øvrigt blandt meget andet også det anerkendte amerikanske mediehus The Washington Post.

Læs også