Erhverv
0

Ralph Lauren droppede topchef efter strid - nu har han fundet en ny

Det kendte tøjmærke Ralph Lauren er under pres.

Den legendariske modeskaber Ralph Lauren er især kendt for sine polotrøjer med det kendte logo af en polospiller på hest.

Den verdenskendte modeskaber Ralph Lauren har fundet en afløser for svenskeren Stefan Larsson, der fik under to år på posten som topchef for Ralph Laurens modeimperium.

Uenigheder mellem Ralph Lauren og Stefan Larsson over selskabets kundestrategi og kreative stil førte til, at Larsson tidligere på året forlod sin post. Han bliver nu erstattet af Patrice Louvet, der kommer fra en topstilling hos Procter & Gamle. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»At finde den rigtige partner til at arbejde sammen med mig har været mit primære fokus i de seneste måneder. Og jeg er begejstret for, at Patrice Louvet nu bliver en del af vores talentfulde organisation,« udtaler Ralph Lauren i en meddelelse.

Det er cirka to år siden, at Ralph Lauren valgte at træde tilbage som direktør og i stedet hente svenskeren Stefan Larsson ind for at styre sit livsværk. Ralph Lauren er dog stadig aktiv som kreativ direktør og bestyrelsesformand i selskabet, der bærer hans navn.

Den legendariske modeskaber er især kendt for sine polotrøjer med det kendte logo af en polospiller på hest. Ralph Lauren lagde grundstenen til sit imperium i 1967. Nu - 50 år senere - omsætter Ralph Lauren for over 50 mia. kr. årligt og har butikker verden over.

Men modemærket er presset af salg over internettet og af konkurrenter som H&M, Forever 21 og Zara, som i højere grad har formået at tiltrække de yngre forbrugere.

Det har tvunget Ralph Lauren til at igangsætte en stor sparelan, der bl.a. omfatter lukningen af 50 butikker - og afskedigelsen af en masse medarbejdere.

Bl.a. har Ralph Lauren lukket sin store butik på den berømte New York-gade Fifth Avenue.

Ralph Lauren-koncernen er noteret på børsen i New York.

BRANCHENYT
Læs også