Erhverv

Familien bag Danfoss hæver en kvart milliard i udbytte på to år

Fremgangen i Danmarks største industrivirksomhed kommer også ejerfamilien til gode, viser regnskab.

Jørgen Mads Clausen er formand for Danfoss, søn af firmaets stifter og dermed en del af ejerfamilien bag den danske industrikoncern. Arkivfoto: Carsten Andreasen

Ejerfamilien bag den jyske industrikoncern Danfoss forgylder sig selv for andet år i træk.

Det viser det nye 2016-regnskab fra Clausen Controls, hvorigennem flere medlemmer af familien Clausen ejer en del af Danfoss.

På baggrund af 2016-resultaterne udbetaler familien således et udbytte til sig selv på 135,7 mio. kr. fra Clausen Controls. Det kommer oven i de 128,3 mio. kr., som familien hev ud af holdingselskabet sidste år. På to år er der dermed tale om et udbytte på 264 mio. kr., som tilfalder de ni ejere af familiens selskab.

Familien oplyser via Danfoss, at den ikke ønsker at kommentere udbyttebetalingerne.

»Aktionærerne kan ikke være mere tilfredse, end vi er,« sagde Danfoss-formand Jørgen Mads Clausen til Finans i forbindelse med årsregnskabet for to måneder siden.

Industrikoncernen Danfoss, der i 2016 omsatte for 39 mia. kr., er ejet af hhv. Bitten & Mads Clausens Fond, familien Clausen og medarbejderne.

Virksomheden havde sidste år et overskud på næsten 3 mia. kr. efter skat. Heraf blev det besluttet at udlodde 500 mio. kr. i udbytte til ejerne, der altså bl.a. tæller Clausen Controls, men hvor fonden er den største aktionær.

Blandt ejerne af Clausen Controls kan nævnes Jørgen Mads Clausen, der tillige er formand for Danfoss-bestyrelsen, og som er søn af stifteren Mads Clausen.

Også Mads-Peter Clausen, som er tredje generation, ejer en del af Clausen Controls. Han arbejder til daglig i Danfoss og sidder desuden i bestyrelsen for industrikoncernen.

Finans kunne for nylig fortælle, at Danfoss er blevet betydeligt mere værd i de senere år. Ifølge en nylig vurdering fra Danske Bank er virksomheden hele 61 mia. kr. værd samlet set. Det er 12 mia. kr. mere end på samme tidspunkt sidste år, og det er en værdistigning på over 50 mia. kr. ifht., hvordan Danfoss blev vurderet i foråret 2009, efter at krisen havde ramt den danske virksomhed.

»Vi er i god gænge,« sagde Jørgen Mads Clausen i den forbindelse.

BRANCHENYT
Læs også