Erhverv

Vinduesrigmand solgte ud af arvesølvet - nu vælter millionerne ind

Den nordjyske erhvervsmand Mogens Ringgaard indkasserer stor gevinst.

Inwido køber over de næste år alle aktierne i Outrup Vinduer & Døre. Kilde: Inwido

Europas største producent af vinduer og døre har gjort en velhavende erhvervsmand fra Nykøbing Mors endnu mere velhavende.

For et år siden hapsede milliardkoncernen Inwido konkurrenten Outrup Vinduer & Døre, der har adresse på Mors. Det har sendt et større tocifret millionbeløb i lommen på Mors-virksomhedens direktør og hovedejer, Mogens Ringgaard.

Det fremgår af et nyt regnskab.

Godt 57 mio. kr. tikkede ind på kontoen, da Inwido købte 25 pct. af aktierne i Outrup Vinduer & Døre. Aftalen indebærer en trinvis overtagelse. Det vil sige, at Inwido køber yderligere 65 pct. af aktierne i virksomheden i januar 2018 og året efter de sidste 10 pct.

Da vil Mogens Ringgard altså have solgt hele familiens livsværk.

Allerede før salget af familievirksomheden var Mogens Ringgaard en yderst velhavende herre. Han ejer Outrup Vinduer & Døre - i hvert fald lidt tid endnu - gennem selskabet Holmegaard Mors ApS, som forud for salget havde en egenkapital på knap 60 mio. kr. Det tal er nu vokset til 116 mio. kr.

Derudover havde Mogens Ringgaard godt 150 mio. kr. stående i sit holdingselskab HMR Holding ApS.

Mogens Ringgaard overtog Outrup Vinduer & Døre efter sin far Harry Ringgaard, der grundlagde firmaet i 1968. I dag har virksomheden, der fremstiller og sælger døre i Danmark, cirka 150 medarbejdere i Outrup på Mors og omsætter årligt for cirka 200 mio. kr.

Inwido-koncernen har hovedsæde i Malmø og har ca. 3.300 ansatte, hvoraf omkring 800 arbejder i den danske del af forretningen. I forvejen ejer Inwido 20 vinduesmærker, heriblandt en række danske.

Planen er, at produktionen af vinduer og døre i Outrup fortsætter som hidtil.

»Jeg føler mig derfor helt tryg ved, at aftalen bliver til gavn for alle parter,« sagde Mogens Ringgaard i forbindelse med salget af Outrup Vinduer & Døre til Inwido.

BRANCHENYT
Læs også