Erhverv

Investorer skyder friske millioner i musik-startup efter underskud

Ejerkredsen bag platformen Musikundervisning.dk må til lommerne, fordi firmaet igen har haft underskud. Helt efter planen, siger medejer.

Asbjørn Eggers står i spidsen for Musikundervisning.dk, som i 2016 gav underskud for tredje år i streg. Pr-foto

Iværksættervirksomheden Musikundervisning.dk har fået tilført nye midler fra ejerne, efter at egenkapitalen var tabt.

Det oplyser medejer og serieinvestor Søren Christiansen overfor Finans i forbindelse med virksomhedens regnskab for 2016.

»Der er kommet nogle millioner ind i selskabet, så vi kan finansiere væksten i Danmark og i Holland. Vi har også givet tilsagn om et beløb, til når virksomheden åbner på yderligere markeder,« siger Søren Christiansen, der også har investeret i virksomheder som takeawayportalen Hungry.dk.

Det nye regnskab for 2016  for Musikundervisning.dk udviser et underskud på 0,6 mio. kr., og det betyder, at virksomheden i alle år siden stiftelsen i 2014 har givet underskud på bundlinjen. Det har ført til, at egenkapitalen er udraderet, men altså nu ifølge ejerne genetableret efter regnskabsårets afslutning.

Ifølge medejeren skyldes underskuddene, at virksomheden investerer massivt i den it-infrastruktur, der skal til for at øge omsætningen, og at man er på vej ind på nye markeder.

Forretningsmodellen for Musikundervisning.dk er, at virksomheden skaber kontakt mellem musikundervisere og elever, der ønsker musikundervisning. Samtidigt udvikler virksomheden den it-platform, som musikunderviserne skal bruge til at drive deres forretning, og som skal sikre, at elever og undervisere ikke blot handler uden om platformen.

»Der behøver ikke at komme indtjening i virksomheden i de næste tre til fem år. Det tror vi, at der kommer, men det behøves ikke. Så længe vi ikke udhuler den egenkapital, der er stillet til rådighed, gør det ikke så meget. Jeg ser hellere vækst og en meget stærk it-motor frem for overskud. Det vil jeg sige helt sikkert,« siger Søren Christiansen.

Han ejer virksomheden sammen med direktør Asbjørn Eggers, der har startet det hele. I forbindelse med kapitaludvidelsen er også Ditlev Bredahl kommet ind i ejerkredsen. Han er bl.a. kendt fra sin investering i det digitale medie Zetland.dk.

Der behøver ikke at komme indtjening i virksomheden i de næste tre til fem år

Søren Christiansen, medejer af Musikundervisning.dk

Også i 2017 forventer virksomheden underskud.

»I år vil vi formentlig ramme et resultat i nogenlunde samme niveau som sidste år, men det er absolut acceptabelt, for vi vil formentlig fordoble omsætningen i år. Det ligger vi til lige nu. Vi er meget komfortable og meget glade for det, der er sket,« siger Søren Christiansen.

Musikundervisning.dk oplyser ikke omsætningen. I en pressemeddelelse i forbindelse med regnskabet fremhæver virksomheden, at salget er fordoblet fra 2015 til 2016. I 2016 formidlede virksomheden 11.500 undervisningstimer, fremgår det videre.

Virksomheden er etableret i Danmark og Holland. I 2018 forventer Musikundervisning.dk at etablere sig i Sverige, Norge, Tyskland og England.

BRANCHENYT
Læs også