Serier

IBM: Slut med at arbejde hjemmefra - kom tilbage til kontoret

IT-selskabet IBM vil have flere af deres ansatte til at møde op på et kontor i stedet for at arbejde hjemmefra. Det er en radikal ændring fra selskabets tidligere politik.

Det løse arbejdsmarked
IBM vil hente flere af sine ansatte tilbage på kontoret fra hjemmearbejdspladserne. Det er en helt ny trend. Foto: Matthias Balk/picture-alliance/dpa/AP Images Foto: AP Images

Tidligere opfordrede IBM sine ansatte til at arbejde hjemmefra. Og på et tidspunkt havde omkring 40 pct. af de ansatte ikke en traditionel kontorplads. Nu skal de tilbage til kontoret, meddeler selskabet.

Ændrede samarbejdsmodeller betyder, at IBM nu hellere vil have deres ansatte til at arbejde sammen på kontorer i stedet for at klare dagens dont fra en hjemmearbejdsplads.

»Inden for flere områder som eksempelvis softwareudvikling og digital marketing har opgavernes art ændret karakter. Og det kræver nye måder at arbejde på. Vi vil sammensætte små selvstyrende hold inden for disse områder (og det kræver tilstedeværelse),« har selskabet sagt i en kommentar til Wall Street Journal.

IBM vil ikke fortælle, hvor mange af ansatte, der skal skifte hjemmearbejdet ud med en kontorplads og hvor selskabet vil placere dem. Nogle ansatte vil fortsat bevare muligheden for at arbejde hjemmefra, skriver CNNmoney.

IBM har tidligere advokeret for, at der var store fordele ved at mange ansatte arbejdede hjemmefra. Den seneste gang selskabet oplyste eksakte tal var i 2007, hvor IBM fortalte, at næsten 40 pct. af selskabets 400.000 ansatte på verdensplan ikke have en egentlig kontorplads.

I perioden 1995 til 2008 reducerede IBM sine kontorarealer med 23 mio. kvm. Og 17 mio. af disse kvadratmetre blev solgt fra med en fortjeneste på 1,9 mia. dollars.

IBM har ikke oplyst, hvor meget der skal investeres for at få de ansatte tilbage til kontorlandskaber.

IBM er ikke det eneste tech-selskab, der er begyndt at hente sine ansatte tilbage til fysiske kontorer. For fire år siden meddelte Yahoo, at man ville ændre politik og have flere på rigtige kontorer.

Læs også
Top job