Erhverv

Englands 6. bedste hold er verdens mest værdifulde fodboldklub

Man behøver ikke at vinde La Liga eller Premier League for at være den klub i verden, der er mest værd. De største værdier er samlet i blot tre europæiske klubber.

Manchester United's Juan Mata scorer mod Leicester og Kasper Schmeichel tidligere på året. Den engelske Premier League er ikke nødvendigvis verdens bedste liga sportsligt set, men den er verdens største målt i penge. Foto: David Klein/Sportimage/AP Images.

Den engelske traditionsklub Manchester United har rykket sig fri af Real Madrid. United er klart verdens mest værdifulde fodboldklub, viser en ny opgørelse fra revisionshuset KPMG.

I 2016 lå Manchester United og Real Madrid lige i rapporten fra KPMG, der bygger sin opgørelse på de økonomiske oplysninger, der er offentlige tilgængelige, skriver Bloomberg.

KPMG har undersøgt 32 europæiske topklubbers samlede økonomi og er nået frem til, at Manchester United er 3,1 mia. euro værd, mens Real Madrid på andenpladsen er 3 mia. euro værd.

Manchester United sluttede kun som nummer 6 i Premier League i år, men vandt til gengæld Europa League og dermed retten til at kvalificere sig til Champions League i den kommende sæson.

Undersøgelsen fra KPMG viser, at værdien af Manchester United er undervurderet på børsen, hvor Uniteds samlede markedsværdi ligger på ca. 2,5 mia. euro - 2,8 mio. dollars, hvis man tager udgangspunkt i noteringen i New York.

Opgørelsen fra KPMG omfatter de 32 bedste klubber i Europa, og den samlede værdi af klubberne er opgjort til 29,9 mia. euro. Triumviratet af Manchester United, Real Madrid og Barcelona står for næsten en tredjedel af den samlede værdi.

Real Madrids modstander i lørdagens Champions League-finale, Juventus, er det eneste italienske hold, som kan presse sig ind på top 10 over de mest værdifulde klubber.

På grund af de enorme indtægter fra tv-rettighederne dominerer engelske hold opgørelsen med 6 ud af 10 hold, skriver Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også