Erhverv

Fleming Grunnet og hans døtre tjener stort på familieimperiet

I en lille stationsby nord for Varde har familien Grunnet stor succes - og lægger millioner til formuen.

Fleming Grunnet ejer en fjerdedel af plastkoncernen Inter Primo. Resten er er fordelt mellem hans to døtre - og de er alle sammen mangemillionærer. Foto: Casper Holmenlund Christensen.

Erhvervsmanden Fleming Grunnet og hans familie er rigtig god til at sælge plastlister, investere i virksomheder og handle med værdipapirer.

Den driftige erhvervsfamilie fra den lille stationsby Tistrup nord for Varde har på få år banket omsætningen og indtjeningen i vejret i familieimperiet Inter Primo, der er landets største plastkoncern.

Derudover har familien stor succes med at købe og sælge virksomheder og spekulere på de finansielle markeder. Det viser to nye regnskaber fra familiens holdingselskab, Primo Holding A/S, og investeringsselskabet Genua A/S.

Grunnet-familien tjente i 2016 knap 50 mio. kr. på plast og aktier. I samme år kunne Fleming Grunnets ene datter, Mette Grunnet, sætte knap 100 mio. kr. ind på kontoen i investeringsselskabet Genua, som hun fik overdraget af sin far i 2011.

Det rekordstore overskud skyldtes især, at Genua, der investerer i virksomheder, i løbet af året solgte sin ejerandel af spilfirmaet Gaming A/S. Det salg indbragte 85 mio. kr.

Plastkoncernen Inter Primo er familien Grunnets suverænt største aktiv. Koncernen, der producerer plastprodukter til industrien, omsætter årligt for 800 mio. kr. og beskæftiger næsten 700 medarbejdere.

Familievirksomheden blev grundlagt i 1959 af Fleming Grunnets far og blev to årtier senere overdraget til stifterens søn. I dag ejer Fleming Grunnet en fjerdedel af virksomheden. Resten er fordelt mellem døtrene Mette og Dorte Grunnet.

Selvom den vestjyske erhvervsfamilie i dag har fart i forretningen, var billedet et helt andet under finanskrisen. Da blev Inter Primo sendt ud i en historisk krise med underskud og massive nedskæringer. Fleming Grunnet måtte afskedige en tredjedel af koncernens ansatte.

I dag er Tirstrup-virksomheden sund og velpolstret og tjener igen lige så meget som året inden finanskrisen. Det nye regnskab for 2016 viser et overskud på 40 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også