Erhverv

Champions League-finalen sender priser til himmels i lille værtsby

Et værelse i Cardiff koster næsten seks gange så meget som normalt op til kampen mellem Real Madrid og Juventus lørdag aften.

Her fejrer Real Madrids Christiano Ronaldo sit første mål i kvartfinalen i CL mod Bayern München. Foto: Matthias Schrader

Udbud og efterspørgsel? Eller blot ren åger?

Det koster kassen at få lov til at overnatte i walisiske Cardiff i denne weekend, hvor spanske Real Madrid møder italienske Juventus i finalen i Champions League.

Nyhedsbureauet Bloomberg har sammenlignet priserne på et værelse til to personer med andre store begivenheder - og Cardiff slår alle rekorder.

Hverken prisstigningerne op til British Open i golf eller tennisturneringen Wimbledon kan fremvise lignende prisførhøjelser.

Gennemsnitsprisen for et værelse til to personer ligger på 12.600 kr. pr. nat, hvis man har booket værelse.

Hvis man endnu ikke har forudbestilt, er prisen lige nu på 33.900 kr., viser en sammenligning af priser foretaget af hundredrooms.co.uk. Den omfatter blandt andet Airbnb.

Op til British Open stiger priserne på værelser i området typisk med 250 pct., mens det er 150 pct., når der er Wimbledon.

Grunden til den store stigning i prisen skal, ifølge Bloomberg, søges i det forhold, at Cardiff kun har et indbyggertal på 350.000 - og dermed et begrænset udbud af værelser.

Cardiff er en af de mindste byer, der har fået lov til at være vært for en finale i Champions League.

Finalen spilles lørdag aften kl. 20.45.

BRANCHENYT
Læs også