Erhverv

Mangler penge: Svinkløv Badehotel bliver måske ikke genopført som håbet

Forsikringen dækker ikke hele den ønskede genopførsel af Svinkløv Badehotel, hvis ejere nu arbejder på ekstern finansiering.

Der var gang i flammerne, da historiske Svinkløv Badehotel brændte ned i september 2016. Foto: René Schütze

Det nye Svinkløv Badehotel, der efter planen skal stå klart i foråret 2019, bliver måske ikke som håbet.

For den forsikringssum, som ejerne af det nedbrændte badehotel er blevet stillet i udsigt, står ikke mål med det beløb, der skal til for at genopføre det historiske hotel fra 1925 i dets oprindelige karakteristika og kvalitet.

Det fortæller Steen Royberg, bestyrelsesformand for fonden bag Svinkløv Badehotel, til Finans.

»Der er et gab mellem forsikringssummen, og det beløb, der skal til for at genopføre hotellet på den måde, som det fortjener. Derfor arbejder vi lige nu på at finde yderligere finansiering til genopførslen,« siger han og forklarer, at forhandlingen om forsikringssummens størrelse endnu ikke er afsluttet.

Hvor meget kommer det til at koste at genopføre hotellet, og hvor stor en del af summen ser forsikringen ud til at dække?

»Det har vi et overblik over, men det er desværre ikke noget, vi kan oplyse om på nuværende tidspunkt,« siger Steen Royberg.

Han er fortrøstningsfuld omkring, at det nok skal lykkes at komme i mål med finansieringen af det nye Svinkløv Badehotel i nordjyske Fjerritslev, og at det kan genåbne mellem påske og pinse i 2019 som planlagt.

Lige nu arbejdes der på ekstern finansiering gennem fondsstøtte og tilskudsmidler. Men derudover kan det også komme på tale at finansiere genopførslen gennem et realkreditlån.

»Det ville ikke være optimalt at skulle tage et realkreditlån. Men det kan vi blive nødt til,« siger Steen Royberg.

Allerede kort efter at Svinkløv Badehotel brændte ned i september 2016, blev der fra eksperter i forsikringer sået tvivl om, hvorvidt hotellet ville kunne blive genopført som ønsket på forsikringens regning.

Udover at genopføre Svinkløv Badehotel i dets oprindelige stil, håber fonden bag hotellet også, at den kan lave en række opgraderinger, heriblandt en større underetage som skal gavne hotellets køkken.

Ejendomsselskabet Svinkløv Badehotel er for nylig kommet med regnskab for 2016, og det viser et underskud på 2,9 mio. kr. Dog har den skæbnesvangre dag i september ifølge ledelsen ikke haft nogen væsentlig indflydelse på underskuddet, står der i regnskabet.

BRANCHENYT
Læs også