Erhverv

Nets: Inden sommer betales med Dankort med låst skærm på mobilen

Udvalgte brugere tester fra tirsdag Nets nye app i Dansk Supermarkeds forretninger.

DRESLING JENS

Det er snart ikke nødvendigt at skulle låse sin smartphone op, hvis man betaler regningen med Dankort via mobilen. Det oplyser Nets i en pressemeddelelse.

Allerede fra tirsdag får udvalgte brugere mulighed for at afprøve denne nye funktion i Dankort-app i Dansk Supermarkeds forretninger. Låstskærm-funktionen minder i sin enkelhed om kontaktløse betalinger med det fysiske Dankort.

- Betaling fra låst skærm samt validering af køb med touch-id er de betalingsfunktioner, der har været højst på ønskelisten. Derfor er vi nu glade for at kunne afprøve netop disse nye funktionaliteter i Dansk Supermarkeds forretninger. Vi ser frem til at høre tilbagemeldinger fra brugere og ekspedienter, siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør i Nets og ansvarlig for Dankort, i meddelelsen.

Ved køb på op til 200 kr. føres mobilen blot hen til terminalen ved den sorte boks, og så er der betalt. Handler man for over 200 kr., skal købet godkendes med en kode eller touch-id, som når man betaler kontaktløst med sit fysiske Dankort.

De nye funktioner ventes at blive bredt tilgængelige for danskerne inden sommerferien.

BRANCHENYT
Læs også