Erhverv

Søstertrios medicofirma tager dyk - men de er næsten milliardærer

Den i offentligheden næsten totalt ukendte familien Husted-Andersens pengetank i medicofirmaet Codan Medical bugner.

Deirdre, Alexandra og Stefanie Husted-Andersen ejer bl.a. Aalholm Slot på Lolland. Foto: Simon Jeppesen.

Søstrene Deirdre, Alexandra og Stefanie Husted-Andersen er efter endnu et yderst lukrativt år i deres medicoselskab Codan Medical nu så tæt på at være milliardærer, som man næsten kan være. Formuen i selskabet har nemlig efter endnu et stort overskud rundet 993 mio. kr.

Selvom resultatet er dykket ganske betragteligt, kom virksomheden med hovedsæde i Nysted på Lolland alligevel ud med et overskud efter skat i 2016 på lige over 71 mio. kr., viser et nyt regnskab. Det er dog noget dårligere end året før, hvor bundlinjen viste 100 mio. kr.

De tre søstre skriver ikke noget i ledelsesberetningen om, hvorvidt der er tilfredshed med resultatet. Men intet tyder på, at forretningen kommer til at gå dårligere.

»Ledelsen forventer, at resultatet for basisforretningen i 2017 vil være på samme niveau som i 2016,« fremgår det af årsregnskabet.

Codan Medical Holding beskæftiger sig primært med produktion og salg af medicinsk udstyr i Europa og i USA. Dertil kommer land- og skovbrugsproduktion.

Familievirksomheden kan føres tilbage til 1939, hvor den blev stiftet af søstertrioens farfar, Sven Husted-Andersen. Siden var det deres far, Stig Husted-Andersen, der stod i spidsen. Han døde i 2008.

Faderen var kendt som en særdeles pressesky herre, men er i flere af formiddagsaviserne tidligere omtalt som 'Kongen af Strandvejen', da han angiveligt havde en stor forkærlighed for luksuriøse ejendomme.

Selvom pengetanken bugner i familievirksomheden, er der i regnskabet intet, som tyder på, at søstrene trækker penge ud af virksomheden til sig selv.

Til gengæld har de løbende givet sig selv lønforhøjelser. Det samlede vederlag til Codan Medical Holdings direktion, der udgøres af de tre søstre, var i 2014 på 5,3 mio. kr., 12,6 mio. kr. i 2015 og 13,1 mio. kr. i 2016.

BRANCHENYT
Læs også