Erhverv

Smirnoff Vodka gør tykt grin med Trump

På store billboard-reklamer i New York er den kendte producent af vodka ikke bange for at lægge sig ud med præsidenten og hans løfte om, at fortælle "hele sandheden" om forbindelserne til Rusland.

Vodkagiganten Smirnoff har "trollet" - drillet - præsident Donald Trump med denne reklame, der hentyder til præsidentens forbindelser til Rusland - og at han lover at sige sandheden "under ed". Foto: Kate Koturski på Twitter.

Det er sjældent, at big business lægger sig ud med eller tager fis på en siddende præsident i USA. Men det er producenten af Smirnoff Vodka åbenbart ligeglad med.

"Made in America" står der på nogle nye store reklamer fra Smirnoff Vodka i blandt andet New York. Og det sker med tilføjelsen om, at selskabet godt vil fortælle om Smirnoffs forbindelser til Rusland "under ed".

Der er tale om reklamer, der i den grad har vakt opsigt i USA og på de sociale medier.

Det er en direkte reference til Donald Trump, der har sagt, at han godt vil fortælle hele sandheden om sine forbindelser til Rusland, hvis han bliver afhørt af en speciel anklager og er under ed.

Den tidligere chef for FBI, James Comey, fortalte i sidste uge ved en høring, at Trump havde bedt ham om at droppe undersøgelsen af den nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og hans forbindelser til Rusland. Trump er under beskyldning for at have fået hjælp fra Rusland til at vinde præsidentvalget sidste år.

Når Smirnoff skriver, at de også - under ed - godt vil fortælle om deres forbindelser til Rusland, hentyder selskabet til sin 150 år gamle historie.

Piotr Arsenyevich Smirnov etablerede sit første vodkadestilleri i Moskva i 1860'erne, og hans forretning blomstrede. Så meget, at Smirnov blev Tsarens vodka-leverandør i 1886, skriver Adweek.

Ved den russiske revolution i 1917 måtte Smirnov-familien flygte til Tyrkiet. Han flyttede rundt i Europa i årene efter, og stavningen af Smirnov blev ændret til "Smirnoff".

Ejerskabet til mærket skiftede hænder flere gange, og lige før Anden Verdenskrig blev det opkøbt af Heublein, der hørte hjemme i staten Connecticut. Selskabet markedsførte vodkaen som "hvid whiskey".

I dag er Smirnoff ejet af den globale spirituskoncern Diageo og bliver produceret på selskabets fabrik i Plainfield, Illinois.

Med til historien hører også, at Donald Trump, ifølge CNN, er hvad amerikanerne kalder en "teetotaler", hvilket betyder en person, der aldrig drikker alkohol. Så Smirnoff mister ikke en direkte kunde med sit reklamestunt.

BRANCHENYT
Læs også