Erhverv

Små virksomheder må gå udenom banken for at låne

De øgede krav til bankerne om større kapitalreserver og strammere regulering rammer de små virksomheder, der må gå andre steder hen for at låne.

Foto: Advansor

Små og mellemstore virksomheder i Danmark må finde alternative løsninger, når de vil udleve drømmen om at opstarte eller udvide virksomheden. Bankernes lånemuligheder begrænses af øget regulering og strammere krav om polstring. 

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge en ny undersøgelse af revisionsfirmaet FSR - danske revisorer er det blevet sværere at låne penge i banken, hvis man er en lille eller mellemstor virksomhed. Derfor søger virksomhederne i højere grad mod alternative lånemuligheder.

- Virksomhederne ser ind i en ny virkelighed, hvor banken ikke længere kan være omdrejningspunktet for at skaffe finansiering. Det skyldes, at bankerne er blevet mere begrænsede i at kunne udlåne til de risikoorienterede aktiviteter, viser vores undersøgelse, siger Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør hos FSR, til Berlingske.

Undersøgelsen viser blandt andet, at virksomhederne særligt søger finansiering gennem venner og familie og crowdfunding.

På grund af øget risici ved at søge finansiering udenom banken, mener Tom Vile Jensen, at der skal skabes bedre lånevilkår for dem, der ønsker at investere i risikofyldte virksomheder.

Læs også