Erhverv

Bosse: Det kan snart blive nødvendigt med kønskvoter i bestyrelser

Med få kvinder i de danske bestyrelser er der behov for at overveje kønskvoter, siger kvindelig erhvervsleder.

Regeringens model har ikke flyttet nok på kønsfordelingen, mener Stine Bosse. Foto: Adrian Joachim Foto: Joachim Adrian

Der kan blive behov for indføre kønskvoter i bestyrelser, hvis det ikke snart lykkes at rette op på den skæve fordeling mellem mandlige og kvindelige bestyrelsesmedlemmer.

Det siger Stine Bosse, som er medlem af flere erhvervsbestyrelser. Hun er grundlæggende imod kønskvoter, men vurderer samtidig, at det kan blive nødvendigt.

En lov fra 2012, der havde til hensigt sikre større ligestilling i virksomheders ledelser og bestyrelser, har ifølge Berlingske ikke virket i forhold til målsætningen om at få flere kvindelige bestyrelsesmedlemmer.

- Jeg troede, at modellen, man opfandt i den tidligere regering, kunne bære noget godt igennem. Men det viser sig, at den ikke flytter nok, siger Stine Bosse.

- Inden ret lang tid, bliver vi nødt til at overveje, om kvoter er den rigtige løsning, hvis vi ikke skal hente kompetencer udefra. Og det er jo fjollet, når halvdelen af den danske befolkning har potentiale til også at betræde de poster.

Kortlægningen, som Berlingske omtaler, viser, at andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i de børsnoterede selskaber kun udgør 17 procent. I 2015 lå tallet på 15 procent.

BRANCHENYT
Læs også