Erhverv
0

Henrik Bach Mortensen bliver ny direktør i Lederne

Fra 1. september sidder Henrik Bach Mortensen i direktørstolen hos Interesseorganisationen Lederne.

Foto: Polfoto/ DRESLING JENS

Interesseorganisationen Lederne har lagt en ny politisk strategi, og den vil de have Henrik Bach Mortensen til at stå i spidsen for.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Derfor indtager Henrik Bach Mortensen direktørstolen fra 1. september, hvor han skal give Lederne et større politisk fokus i Ledernes nye lobby-afdeling.

»Henrik er den helt rette til at opbygge en slagkraftig lobbyorganisation for Lederne. Som lobbyist er Henrik dybt respekteret på Christiansborg, og Lederne ser frem til, at vi med Henrik i front kan bidrage til den politiske proces med indspil, der er såvel politisk som fagligt kompetente, relevante og troværdige,« udtaler Svend Askær, der er formand for Lederne, i en pressemeddelelse.

Henrik Bach Mortensen kommer til at bruge en stor del af sin tid på Christiansborg, og han vil komme til at referere direkte til Svend Askær.

»Vi har valgt at oprette en politisk afdeling her i huset, hvor vi samler en række medarbejdere, der arbejder med et politisk fokus, som Henrik kommer til at lede. Når han så har sat sig i stolen, kommer vi til at udvide med flere medarbejdere,« siger Svend Askær.

Han forklarer, at Henrik Bach Mortensen skal være med til at gøre Lederne mere synlige i det politiske landskab.

»Danske ledere har behov for en tydeligere stemme. Henrik har et fantastisk netværk i stort set alle politiske partier, og det vil skabe værdi for alle vores medlemmer. Jeg er meget begejstret for, at han sagde ja til stillingen,« siger Svend Askær, der samtidig fortæller, at der ikke sker ændringer i resten af direktionen.

Henrik Bach Mortensen har siden 2000 været direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, hvor han har været involveret i flere reformer, som Folketinget har vedtaget.

Herunder reformer for bl.a. efterløn, beskæftigelsessystemet, dagpengesystemet, kontanthjælp og sygedagpenge.

Henrik Bach Mortensen vil bl.a. fokusere på globalisering af arbejdsmarkedet.

»Fremover bliver de tunge temaer emner som globalisering, digitalisering af arbejdsmarkedet, produktivitetsudvikling og kompetenceudvikling. Det er områder, hvor Ledernes flere end 114.000 medlemmer spiller en helt afgørende rolle,« udtaler Henrik Bach Mortensen i pressemeddelelsen.

Da Henrik Bach Mortensen blev hentet ind som direktør i DA, var det også hans politiske force, der blev bemærket.

»Han har en eminent politisk næse og er meget engageret i at arbejde med politikudvikling, både sammen med politikere på Christiansborg og medarbejdere og kolleger i medlemsorganisationerne. Henriks job var i mange henseender et vanskeligt job med omfattende strukturelle ændringer for at sige det mildt, og jeg var aldrig i tvivl om, at det var ham, jeg ville have til den post,« har Jørn Neergaard Larsen, der fra 1996 til 2015 var adm. direktør i DA, tidligere sagt til Finans.

Det er måske heller ikke så underligt, at Henrik Bach Mortensen besidder politiker-tække, da han i mange år var aktiv i Venstre, hvor han både var leder af Venstres folketingsgruppes politiske/økonomiske sekretariat og i 13 år sad i partiets hovedbestyrelse.

Henrik Bach Mortensen er 60 år og uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1982 og M.Phil. i økonomi fra Cambridge University året efter.

BRANCHENYT
Læs også