Erhverv

Jussi Adler-Olsen høster millionoverskud efter international krimisucces

Indtjeningen i Jussi Adler-Olsens eget selskab vokser - og har nu en egenkapital på 88 mio. kr.

Jussi Adler-Olsen er tilfreds med udviklingen i hans eget selskab. Foto: Rune Aarestrup Pedersen.

Forretningen ruller for den danske succesforfatter Jussi Adler-Olsen. Hans selskab har netop offentliggjort tal for 2016, og de viser et overskud før skat på 24 mio. kr.

Jussi Adler-Olsen har i sit forfatterskab markeret sig med krimiserien om Afdeling Q. De første syv bøger i serien, hvor den seneste, Selfies, udkom i oktober 2016, har gjort ham til en meget populær forfatter både her i Danmark samt internationalt.

Ifølge forfatteren selv er der nu solgt omkring 17,5 mio. eksemplarer internationalt. Og bøgerne er afsat af forlaget til udgivelse i over 40 lande. Det mener han også, at det nye regnskab tydeligt afspejler.

»Vi har organisk vækst, og flere lande kommer på. I de store markeder som bl.a. Tyskland, Holland, Norge og Sverige er salget stigende til over 1 mio. eksemplarer hvert sted. Det præger også indtjeningen. På den måde, som jeg arbejder, svinger det jo noget med indtægterne fra år til år - alt efter om der er nyudgivelser eller ej. Jeg kan da kun være tilfreds med det nye regnskab,« siger Jussi Adler-Olsen.

I 2015 havde krimiforfatterens selskab, Adlerolsen.Dep ApS, et plus på 22,8 mio. kr. før skat mod 24,1 mio. i 2016. Selve driftsindtjeningen steg markant i fjor sammenlignet med året før - men det blev på bundinjen belastet af et minus i finansielle omkostninger, og samtidig dykkede de finansielle indtægter.

Adlerolsen.Dep ApS havde dog ved udgangen af 2016 en egenkapital på 88 mio. kr. - efter at der er trukket et udbytte på 16 mio. kr. Året før havde Jussi Adler-Olsens selskab en egenkapital på 85 mio. kr. efter et udbytte på 4 mio. kr.

Forfatteren fortæller til Finans, at udbyttet på de 16 mio. kr. i 2016 især hænger sammen med et par ejendomsinvesteringer både her i landet og i Barcelona, som han foretog i fjor. Derfor valgte han at øge udbyttet fra selskabet det år.

Ifølge Politikens Forlag, som udgiver Jussi Adler-Olsen, er serien om Afdeling Q planlagt som én lang fortælling bestående af 10 selvstændige romaner. Filmrettighederne til de første fire bøger har ligget hos Zentropa, mens de resterende seks bøgers filmatisering er hos Nordisk Film.

Adlerolsen.Dep ApS (mio. kr.) 2016 2015
Bruttoresultat 29 20
Driftsresultat 25 18
Resultat før skat 24 23
Årsresultat 19 17
Egenkapital 88 85
Læs også
Top job