Erhverv

Danmarks største andelsboligforening solgt - Nykredit taber 250 mio. kr.

Hostrups Have på Frederiksberg blev sidste år begæret konkurs. Nu er foreningen solgt for et milliardbeløb.

Hostrups Have, der er en af Danmarks største andelsboligforeninger, truer Nykredit med stor erstatningssag. Foto: Jesper Stormly Hansen

Det er lykkedes Nykredit at få solgt konkursboet AB Hostrup Have.

Det betyder, at Nykredit Bank nu kan tilbageføre 750 mio. kr. af de 1.000 mio. kr., som banken havde nedskrevet på ejendommen.

- De resterende 250 mio. kr. anses nu for at være endeligt tabt, skriver Nykredit i en meddelelse til fondsbørsen.

Henrik Rasmussen, der er direktør i Nykredit Bank, er tilfreds med sagens udfald.

- Vi er tilfredse med prisen, men fortsat ærgerlige over, at denne sag endte med en konkurs. For Nykredits vedkommende betragter vi nu sagen som afsluttet, siger han.

Det er kurator Søren Aamann Jensen, der har indgået aftale om salg af ejendommene i konkursboet AB Hostrups Have. Køber er svenske Heimstaden Danmark A/S, der betaler knap 1,7 mia. kr. for ejendommene.

Nykredit er hovedkreditor i konkursboet. Hostrups Have, der er landets største andelsboligforening, blev sidste år begæret konkurs. Det skete efter et langt slagsmål med Nykredit om omstridte swap-lån.

Andelshaverne i Hostrups Have besluttede at nedsætte huslejen, så de ikke havde penge til at betale af til Nykredit - og dermed misligholdte deres lån. Det fik Nykredit til at begære andelsboligforeningen konkurs.

BRANCHENYT
Læs også