Erhverv

Harley-Davidson kører race om at overtage Ducati

Det amerikanske mærke vil sammen med en indisk konkurrent samt flere kapitalfonde angiveligt være byder i en handel om den italienske producent af motorcykler.

Harley-Davidson, som er børsnoteret i USA, er på opkøbsjagt i Europa. Arkivfoto. Foto: Imaginechina via AP

Den amerikanske motorcykelproducent Harley-Davidson vil også køre italiensk. I hvert fald er Harley-Davidson som andre aktører netop nu i gang med at lave et tilbud om overtagelse af den italienske konkurrent Ducati.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som anfører, at der kan blive tale om at byde op mod 10 mia. kr. for Ducati  Men ifølge mediet er også andre bejlere end Harley.Davidsen på vej med bud – bl.a. dem er den indiske producent af motorcykler Bajaj Auto.

Ducati skal i givet fald sælges af den tyske bilproducent Volkswagen, som ejer det italienske selskab gennem Audi.

Ifølge Reuters har børsnoterede Harley-Davidson hyret Goldman Sachs som rådgiver, og der ventes at blive givet bud i juli.

Ducati, der ligger den i den norditalienske by Bologna har med dens motorcykler vundet Superbike verdensmesterskabet 14 gange.

Ifølge medier er Ducati også ombejlet af flere kapitalfonde, der er interessere i en overtagelse.

Hverken Volkswagen, Audi, Harley-Davidson eller et par navngivne kapitalfonde ønsker at kommentere sagen over for Reuters.

VW-koncernen har tidligere sagt, at koncernen er ved at gennemgå porteføljen af aktiver og mærker. Og det har skabt spekulationer om at virksomheder, som ikke er del af kerneforretningen, nu udbydes til salg - her under Ducati.

BRANCHENYT
Læs også