Erhverv

Ikea får grønt lys til kæmpe-varehus i København

Den svenske detailgigant forventer at være færdig med byggeriet af nyt city-varehus i 2020.

Direktør for Ikea Dannmark, Dennis Balslev, ser frem til at få fart i byggeriet af endnu et dansk varehus. Foto: Mik Eskestad. Foto: Mik Eskestad

Efter et langt tilløb er Ikea klar til  at ekspandere i Danmark med endnu et varehus, som opføres tæt ved indkøbscentret Fisketorvet i hovedstaden.

Det ligger fast, efter at Københavns Borgerrepræsentation torsdag har sagt god for en lokalplan, der dækker området Kalvebod Brygge Vest. Det skal rumme et Ikea-varehus på 37.000 kvadratmeter.

»Det er utroligt dejligt med godkendelsen af den endelige lokalplan. Vi glæder os meget til at komme i gang med byggeriet og til at sætte en endelig dato for åbningen,« udtaler adm. direktør Dennis Balslev, Ikea Dannmark om projektet og godkendelsen.

Koncernen har i forvejen fem danske varehuse og sætter nu fart i jagten på en totalentreprenør til projektet i København. Dennis Balslev forventer, at første spadestik der kan tages i første halvdel af 2018, mens åbningen finder sted to år senere - i 2020.

Ikea har varehuse i Aarhus, Odense, Aalborg, Taastrup og Gentofte. Dennis Balslev har tidligere sagt til Finans, at ud over den kommende ekspansion i København ser han muligheder for yderligere vækst. Han sagde i efteråret 2016 i den forbindelse:

»Vi mener ikke, at markedet er dækket og ser muligheder for flere Ikea-varehuse rundt om i Danmark. Det gør vi os en del tanker om, men er ikke klar til at afsløre noget om det endnu.«

Årsregnskab:

Ikea Danmark (mio. kr.)2015/162014/15
Omsætning3.972   3.716        
Resultat før skat346251
Resultat efter skat269192
Medarbejdere2.5102.343
BRANCHENYT
Læs også