Erhverv

MT Højgaard dropper metrokontrakt efter tvist og stilstand

Foto: Michael Hansen

Entreprenørkoncernen MT Højgaard har indgået en aftale med Copenhagen Metro Team (CMT) om at overdrage kontrakten vedrørende det såkaldte apteringsarbejde på 17 stationer på Metro Cityringen i København.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre vilkårene i aftalen og dermed heller ikke økonomien i den, fremgår det af en meddelelse fra MT Højgaard, som fastholder de finansielle forventninger til 2017 efter tilbagetrækningen.

- Vi gik ind i en dialog med CMT for at finde en fremtidssikker løsning for færdiggørelsen af apteringsarbejdet (udførelse af indvendige elementer, red.). Det har været en lang og vanskelig proces, som har krævet en stor indsats fra alle parter.

- I MT Højgaard er vi tilfredse med at have fundet en fælles løsning, der sikrer den nødvendige fremdrift for Metro Cityringen. Det er en løsning, som vi gerne medvirker til, siger koncerndirektør Jesper Nordby fra MT Højgaard.

Hverken CMT eller underleverandøren MT Højgaard har hidtil villet afsløre, hvad de var uenige om, og hvorfor apteringsarbejdet stoppede hen over vinteren.

I sine seneste regnskaber har MT Højgaard dog fortalt, at koncernens resultater var negativt påvirket af stilstanden på de københavnske metrostationer.

- Afklaringen eliminerer usikkerheden vedrørende apteringsarbejdet i forventningerne til 2017, skriver MT Højgaard i fredagens meddelelse.

For 2017 venter MT Højgaard, der er ejet af de børsnoterede virksomheder Monberg & Thorsen samt Højgaard Holding, en omsætning på omkring 7,2 mia. kr. og et driftsresultat (EBIT) i niveauet 150-200 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også