Erhverv

Finansiel Stabilitet anker erstatningssag mod Amagerbanken

Finansiel Stabilitet anker en erstatningssag i milliardklassen mod Amagerbankens tidligere ledelse. Tidligere i juni blev Amagerbankens tidligere ledelse frifundet i sagen ved byretten.

DRESLING JENS Foto: Jens Dresling

Sagen omhandler den tidligere ledelse, deriblandt administrerende direktør Jørgen Brændstrup og bestyrelsesformand N.E. Nielsen.

Finansiel Stabilitet, der måttet overtage Amagerbanken efter finanskrisen, krævede erstatning for tre store udlån, som Finansiel Stabilitet mente var håndteret så dårligt, at ledelsen var personligt ansvarlig.

- Bestyrelsen i Finansiel Stabilitet har efter samråd med advokatfirmaet Kromann Reumert besluttet at anke den del af byrettens dom, som vedrører engagementet med Østerfælled-selskabet.

- Finansiel Stabilitet vil under ankesagen gøre gældende, at den tidligere ledelse skal betale erstatning for det tab, der opstod, fordi banken valgte at videreføre og udvide engagementet i forbindelse med, at Østerfælled-selskabet skiftede ejer i 2008, skriver Finansiel Stabilitet.

Østerfælled var et af de tre engagementer. Ejendomsprojektet, der er opført på Østerbro i København, var vurderet til over 1,5 milliarder kroner, men værdien blev under krisen nedskrevet voldsomt.

- Finansiel Stabilitet finder, at dette engagement både havde en usædvanlig karakter og en meget betydelig størrelse, skriver Finansiel Stabilitet.

BRANCHENYT
Læs også