Erhverv

Twitter, Facebook, Microsoft og Youtube intensiverer kampen mod terrorister på nettet

De fire giganter Facebook, Twitter, Microsoft og Youtube har lanceret et nyt forum, der bl.a. skal være med til at bekæmpe propaganda fra terrorister.

Twitter har sammen med tre andre giganter skabt et nyt forum, der har til formål at bekæmpe terroristisk indhold på nettet. Foto: AP/Christoph Schmidt/ Foto: Christoph Schmidt/picture-alliance/dpa/AP

Tech-giganterne Facebook, Twitter, Youtube og Microsoft har skabt et nyt samarbejde under titlen The Global Internet Forum to Counter Terrorism. Forummet har til formål at bekæmpe terroristerne i online-universet. Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt CNN og The Verge.

Giganternes nye forum bygger på adskillige eksisterende initiativer. I en fælles meddelelse på Twitter skriver de fire virksomheder, at forummet vil formalisere og strukturere det eksisterende og fremtidige samarbejde, som de har indbyrdes med hinanden, men samtidig også fremme et samarbejde med mindre tech-virksomheder, regeringer og organisationer som EU og FN.

De fire virksomheder vil dele deres værktøjer for at komme ekstremistisk indhold som f.eks. voldelige fotos og terroristisk propaganda  til livs.

»Vi tror, at vi ved at arbejde sammen og ved at dele de bedste teknologiske elementer af vores individuelle tiltag kan få en større indvirkning på truslen fra terroristisk indhold på nettet,« skriver de.

Tech-virksomhederne har været under et stigende pres for at gøre mere i kampen mod indhold, der opildner til terror. Senest sagde Storbritanniens premierminister Theresa May, ifølge CNN tidligere på måneden:

»Vi kan ikke tillade denne ideologi den plads, som den behøver for at kunne brede sig. Alligevel er det præcis, hvad internettet og de store virksomheder, som leverer internetbaserede tjenester, tilvejebringer.«

BRANCHENYT
Læs også