Erhverv
0

Halvdelen af kendt café-kæde solgt

Maj Invest Equity har købt 50 pct. af aktierne i Victor Gruppen Restauranter.

Restaurant Geist er en af de ni restauranter i Victor Gruppen Restauranter. Arkivfoto: Tobias Nørgaard Pedersen.

Den københavnske café- og restaurantkæde Victor Gruppen Restauranter har fået ny medejer.

Halvdelen af aktierne i café- og restaurantkæden er blevet solgt til investeringsfonden Maj Invest Equity. Det skriver Berlingske Business.

Parterne ønsker ikke at oplyse, hvor meget Maj Invest Equity betaler for de 50 pct. af aktierne, som fonden nu overtager.

Victor Gruppen Restauranter står bag ni caféer og restauranter i de københavnske gader, bl.a. Café Victor, som har lagt navn til gruppen, og Restaurant Geist. Den solide tilstedeværelse i København er noget, som Maj Invest regner med at bidrage yderligere til med den nye investering. 

»Vi tror på, at Victor Gruppen kan styrke sin position som en af de førende aktører på den københavnske restaurantscene. Vi ser frem til at samarbejde med ledelsen og de talentfulde medarbejdere - og fortsat at levere eftertragtede og unikke oplevelser for gæster,« udtaler managing partner i Maj Invest Equity Erik Holm i en pressemeddelelse.

Maj Invest Equity forvalter ca. 4,3 mia. kr. og har i øjeblikket 16 selskaber i porteføljen.

Victor Gruppen Restauranter beskriver selv sit forretningskoncept som en gruppe af individuelle restauranter og brands, der satser på casual fine dining. Det koncept vil man også gerne bringe videre til udlandet.

»Vi har været igennem nogle år med åbning af flere nye restauranter og en fortsat vækst i vores forretning. Den rejse ønsker vi at fortsætte, og vi har derfor søgt en partner, som kan bidrage med stærke kompetencer inden for vores felt. Vi har noteret os den udvikling og de resultater, som Maj Invest Equity har skabt i sit partnerskab med Sticks’n’Sushi. Det er vi imponerede over,« udtaler Torben Olsen, der er adm. direktør og stifter af Victor Gruppen, i en pressemeddelelse.

I sit seneste regnskab øgede Victor Gruppen Restauranter sin omsætning med næsten 25 mio. kr., mens overskuddet faldt med ca. 3 mio. kr.

Nøgletal fra Victor Gruppen Restauranter
Tal i mio. kr.2013201420152016
Nettoomsætning109,5146,0188,3212,6
Resultat efter skat3,510,410,57,7
Egenkapital9,915,615,812,4
BRANCHENYT
Læs også