Erhverv

Kriseramt skokæde blev solgt for 100 mio. kr. - nu stopper direktøren

Anders Holch Povlsen siger farvel til stifteren og direktøren i Bianco, der kæmper med store underskud.

På sit højeste havde Bianco Footwear 180 butikker i fire lande. Foto: Stine Bidstrup.

Tøjmilliardæren Anders Holch Povlsen betalte 100 mio. kr. for at overtage den landsdækkende skokæde Bianco, der i årevis har kæmpet med store underskud.

Nu har Danmarks næstrigeste mand sagt farvel til Biancos stifter og direktør, René Piper Laursen, der er færdig i skokæden. Det bekræfter Bianco over for Finans.

»René Piper Laursens fratræden som adm. direktør er en del af den aftale, der blev indgået i forbindelse med vores indtræden som aktionær, og det er sket i fuld overensstemmelse med René,« udtaler bestyrelsesformand Lise Kaae.

 

På trods af at René Piper Laursens fratræden ifølge Bianco er helt udramatisk, ved skokæden ikke, hvem der skal overtage direktørstolen. Dermed er det også uvist, hvem der skal forsøge at vende udviklingen i den nødlidende skokæde.

Over de seneste seks år har Bianco tabt næsten 150 mio. kr. og lukket en lang række af sine butikker. Derfor mindede det mest af alt om en redningsaktion, da Anders Holch Povlsen i februar 2016 købte sig ind som medejer i Bianco.

Med sig havde han 100 mio. kr., som bl.a. er brugt på at genoprette egenkapitalen i skokæden - og derved sikre dens overlevelse.

På sit højeste havde Bianco Footwear 180 butikker i fire lande. I dag er der cirka 100 forretninger tilbage, omtrent ligeligt fordelt mellem Danmark og Norge. Kæden har også butikker i Sverige og Tyskland.

Anders Holch Povlsen, der er ejer og adm. direktør i modekoncernen Bestselle, er Danmarks næstrigeste mand med en anslået formue på over 40 mia. kr. Han har de senere år investeret kraftigt i en lang række selskaber inden for detailhandel og nethandel.

Bianco blev stiftet af René Piper Laursen i 1987.

Læs også
Top job