Erhverv

FDM fraråder ikke længere at købe en Ford Mustang - men det er tæt på

Tidligere på året frarådede FDM højst usædvanligt, at man købte en Ford Mustang på grund af dårlig sikkerhed. Men amerikanerbilen har forbedret sig en smule, og et køb frarådes ikke længere.

Sikkerhedsmæssigt er der mere krikke end mustang over ikoniske Ford Mustang. (Foto: Euro NCAP/ FDM)

Sikkerheden i den ikoniske amerikanerbil Ford Mustang var så dårlig, at bilistorganisationen FDM i januar højst usædvanligt gik ud og frarådede danskere at købe bilen.

Ford Mustang scorede kun to stjerner ud af fem mulige i den europæiske NCAP-biltest. Nu er bilen imidlertid blevet gentestet med det resultat, at den er kravlet op på tre stjerner. FDM fraråder derfor ikke længere direkte, at man køber bilen - men det er tæt på.

Siden crashtesten i januar har Ford Mustang fået en automatisk nødbremse og såkaldt linjevogter, hvilket udløser den tredje stjerne. Men selve den fysiske crashtest er ikke blevet forbedret.

»Med en automatisk nødbremse, der også bremser for bløde trafikanter, og en linjevogter har Ford Mustang fået en tiltrængt opgradering, der udløser den tredje Euro NCAP-stjerne. Dermed er det ikke længere en bil, FDM fraråder,« siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

»Omvendt er det heller ikke en bil, vi ligefrem anbefaler. Ser man på den passive sikkerhed, altså hvor sikker bilen er i tilfælde af en kollision, er den eksempelvis ikke blevet forbedret. Derfor er det samlede sikkerhedsniveau stadig ikke, hvad man bør kunne forvente af en ny bil i 2017,« siger Søren W. Rasmussen.

Lidt drillende bliver det sagt, at en Ford Mustang efterhånden kun bliver købt af folk fra +50 segmentet med egen airbag eller af yngre rødder fra Brøndby Strand. Men ikke desto mindre er mærket - især i USA - lidt mytisk og forbundet med et nostalgisk ønske om evig ungdom.

I januar lød vurderingen af Ford Mustang fra FDM:

»Det er efterhånden sjældent, at FDM helt fraråder nye biler, men med Ford Mustang er det svært at gøre andet. Bilen dumper med et brag i kollisionstesten, og de sikkerhedssystemer, der efterhånden er standard i de fleste nye biler, fås slet ikke til Ford Mustang. Den ikoniske amerikanerbil opgraderes ganske vist senere i år med både automatisk nødbremse og linjevogter, men det ændrer ikke ved, at bilen her og nu er langt under det sikkerhedsniveau, Ford ellers er kendt for,« lød det fra Søren W. Rasmussen.

Sammenligner man Ford Mustang med de fleste andre nyere biler i samme klasse, får de sjældent under fire eller fem stjerner.

BRANCHENYT
Læs også