Serier

Nyhed: Hotellers ordrebøger er fyldte som før corona. Nyhed: Vi bruger mere sort strøm i stikkontakterne. Nyhed: Så mange deltagere bliver headhuntet til "Løvens Hule".

Omstridte platforme breder sig: Eksperter efterlyser retssager

Der er så stor usikkerhed om den formelle status for mange platformsfirmaer, at eksperter efterlyser afgørelser fra domstolene for at kunne vurdere, om de reelt er arbejdsgivere eller ej. 3F regner med retssager inden længe.

Det løse arbejdsmarked
Platformsvirksomheder som rengøringsvirksomheden Happy Helper vinder frem, men stiller samtidigt det danske arbejdsmarked i et dilemma: Hvor går grænsen mellem at være platform og arbejdsgiver? 
Foto: Screendump fra happyhelper.dk.

Hvornår er en virksomhed arbejdsgiver med ansvar over for ansatte og lovgivningen, og hvornår er det bare en platform, der sætter kunder og selvstændige leverandører sammen?

Spørgsmålet rejser sig i takt med udbredelsen af platformsvirksomheder, der fraskriver sig rollen – og dermed økonomisk og lovgivningsmæssigt ansvar – som arbejdsgiver med henvisning til, at de blot stiller den tekniske platform til rådighed...

Læs også
Top job