Erhverv

Tysk bilgigant har solgt 1 mio. biler med for høj emission

Endnu en bilproducent er taget med fingrene i udledningskagedåsen. Ifølge tysk medie har Daimler angiveligt solgt over 1 mio. biler med for høj udledning.

Den tyske bilgigant Daimler, der bl.a. producerer Mercedes, mistænkes for at have solgt over 1 mio. biler i USA og Europa med for høje emissioner. Foto: DPA

Skeletterne bliver ved med at vælte ud af skabene i autobranchen. Ifølge Süddeutsche Zeitung onsdag aften mistænker den tyske anklagemyndighed i Stuttgart den tyske bilproducent Daimler for at have solgt over 1 mio. biler – herunder forskellige Mercedesmodeller – med for høje emissionstal i Europa og USA.

En talsmand fra Daimler afviste at udtale sig med henvisning til den efterforskning, der foregår, men tilføjede, at bilproducenten samarbejdede med myndighederne.

Historien kommer efter, at Daimler i slutningen af maj fik ransaget sit hovedkvarter i Stuttgart, efter der havde været anklager om falsk markedsføring og mulig manipulation af det system, der styrer udledningen i dieselbiler.

Flere af verdens største bilproducenter, blandt amerikanske General Motors, er eller har været i søgelyset, siden Volkswagen som de første i 2015 blev afsløret i at have installeret hemmelig software i amerikanske dieselbiler, så man kunne snyde med udledningen.

Læs også
Top job