Erhverv

Aktionærer gør oprør mod cheflønninger hos hæderkronet britisk tøjmærke

Burberrys aktionærer lufter igen utilfredsheden med lønningerne hos modehuset topchefer.

Burberrys tidligere topchef Christopher Bailey, der nu er kreativ chef. Arkivfoto: AP

Cheflønningerne er alt, alt for høje.

Sådan lød det fra en god portion af aktionærerne, da det hæderskronede britiske modehus Burberry torsdag havde indkaldt til den årlige generalforsamling.

Da der skulle stemmes om, hvorvidt aktionærerne kunne nikke ja til lønnen i ledelseslaget, valgte 32 pct. at stemme imod, mens flere helt undlod at stemme.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Buberry befinder sig i øjeblikket midt i et chefskifte. Indtil juli hed Burberrys topchef Christopher Bailey, der samtidig også var kreativt chef.

Bailey overtog posten som adm. direktør i 2014 og han har været stærkt udskældt under sin tid i spidsen for modehuset, hvor både salget og aktiekursen er dykket. Og det var især lønningerne til den nu tidligere topchef og finansdirektør Julie Brown, der skabte vrede.

Italienske Marco Gobbetti har overtaget posten som adm. direktør, men Bailey fortsætter i rollen som kreativ chef. Sidste år lå hans samlede løn og vederlag på 3,5 mio. pund.

Netop lønnen til ledelsen har tidligere været en øm tå i Burberry. For tre år siden valgte over halvdelen af aktionærerne at vende tommelfingeren ned til en favorabel aktiebonus, som topchef Christopher Bailey havde modtaget.

Afstemningen er dog kun vejledende, og derfor står det frit for bestyrelsen i Burberry at udbetale den løn og vederlag, som den mener, topcheferne i modehuset er værd.

BRANCHENYT
Læs også