Erhverv
0

Har du sommertjansen på jobbet? Gå glad på job i varmen

Er du træt af kollegernes feriebilleder, mens du knokler sommeren igennem? Der skal heldigvis ikke meget til, før du får en god sommer - også på arbejdspladsen.

Hvis det er dig, der har tjansen på jobbet lidt endnu, er det vigtigt, at du gør det hyggeligt for dig selv. Foto: Colourbox

Det kan være en smule demotiverende at knokle på arbejdspladsen i sommervarmen, mens kollegerne sender billeder fra sydens sandstrande på de sociale medier.

Hvis det er dig, der har tjansen på jobbet lidt endnu, er det vigtigt, at du gør det hyggeligt for dig selv. Det forklarer Alexander Kjerulf, der er forfatter og stifter af Arbejdsglæde nu.

- Det vigtigste er, at de, der er tilbage, hygger sammen. Det kan godt være, der er få på arbejde, men man skal stadig sørge for at få en god arbejdsdag, og så kan man glæde sig over, det bliver ens tur til ferie senere hen, siger han.

Man kan for eksempel gøre de små kaffepauser lidt hyggeligere, hvor man måske laver en lille hyggekrog på kontoret. Alexander Kjerulf fortæller, hvordan man kan indrette et strandhjørne med liggestole eller lignende i hjørnet af kontoret.

Er du virkelig sommertræt?
  • Hvis du sidder hver dag og glæder dig til at få fri, og slet ikke gider arbejde i sommermånederne, bør du måske overveje, om du har det rigtige arbejde.
  • Man må gerne glæde sig til at komme på ferie, men man skal også glæde sig til at komme tilbage igen.
Kilder: Alexander Kjerulf, Thomas Flindt.
Ifølge coach og foredragsholder i arbejdsglæde og motivation Thomas Flindt handler det lige så meget om din egen tilgang til arbejdet.

- Det handler om den indstilling, du har til dit arbejde, for du er det menneske, der har den største indflydelse på din egen indstilling, siger Thomas Flindt, der har hjemmesiden Lev-nu.dk.

Han råder til, at man hver morgen spørger sig selv, hvordan man har det, og hvad der skal til, for at man får det bedre og derved bliver mere glad.

I sommerperioden er der, fordi mange kolleger er på ferie, ikke lige så mange mennesker på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt at gøre det til en hyggelig tid. Det er Thomas Flindt enig med Alexander Kjerulf i.

Thomas Flindt mener, at man skal huske at værdsætte, når man får løst en opgave, og at man husker at anerkende sine kolleger.

- En god dag på arbejdet kommer af gode øjeblikke. Derfor handler det om, at du skaber disse gode øjeblikke. Hvis du synes, din kollega er en god kollega, så sig det til vedkommende. Sig det, når du føler det. Når vi deler det gode, så vokser vi alle sammen, fortsætter Thomas Flindt.

Når arbejdsdagen rummer en række gode øjeblikke, går tiden også hurtigere, og det føles derfor ikke så slemt at sidde indenfor, mens kollegaen sender billeder fra sandstrande med krystalblåt hav.

Thomas Flindt og Alexander Kjerulf er enige om, at man stadig skal passe sit arbejde, også selv om det er ferie for mange andre.

Skulle du opleve stille perioder i sommermånederne, fordi jeres kunder på arbejdspladsen også er på ferie, har Alexander Kjerulf et tip, som virker, også selv om det ikke er sommer.

- Har man ikke så meget at lave, kan man bruge den tid på at lære noget nyt. Det kan være et onlinekursus eller noget andet, der opbygger dine kompetencer.

- Ellers kan I også bruge en dag på at rydde godt op på arbejdspladsen, hvilket der ofte ikke er tid til i en travl hverdag, foreslår Alexander Kjerulf.

BRANCHENYT
Læs også