Erhverv

Kendt sportsmærke laver grin med Trump på Twitter

Sportmærket Reebok laver sjov med USA’s præsident på Twitter, efter præsidenten under sit besøg i Frankrig sagde til landets førstedame, Brigitte Macron, at hun ser ud til at være i god form.

Sportsmærket Reebok laver sjov med præsident Trump på Twitter efter en kommentar til den franske præsident Macrons hustru. Foto: Michel Euler/AP

Det velkendte sportsmærke Reebok har lavet grin med den amerikanske præsident Donald Trump på det sociale medie Twitter. Det sker efter, at Trump under et officielt besøg i Frankrig kom med en kommentar til landet førstedame, Brigitte Macron, der er blevet beskyldt for at være sexistisk.

Det skriver Bloomberg.

Donald Trumps kommentar lød »in such good shape - beautiful«, der oversat til dansk vil lyde nogenlunde; »i virkelig god form – smuk«, og det fik Reebok, der er ejet af det mindst ligeså kendte sportsmærke Adidas, til tasterne.

I et tweet gør Reebok opmærksom på, at der kun er et tilfælde, hvor en kommentar om god form er passende: Når en person finder »en glemt action figur fra sin barndom, helt uden skrammer efter årtier, i sin forældres kælder«.

Et sjældent eksempel på, at et stort tøjmærke, der er afhængig af forbrugernes gunst, tør blande sig i politik. Men måske et udtryk for en ny trend.

I hvert fald har den helt store spiller på sportsmarkedet – Nike – også været ude med riven efter Donald Trump. Nike har kritiseret, at præsident Trump vil trække USA ud af klimaaftalen fra Paris, ligesom Nike har talt for mangfoldighed som en reaktion på Trumps indrejseforbud mod nogle muslimske lande.

Reeboks tweet er på nuværende tidspunkt blevet delt mere end 48.000 gange på Twitter.

Trumps kommentar faldt under et besøg i Paris i sidste uge, hvor han blev fanget på kamera, da han forsøgte at komplimentere Brigitte Macron, som med sine 64 år er 25 år ældre end sin mand, den franske præsident Emmanuel Macron. Omvendt er den amerikanske præsident selv 24 år ældre end sin kone, Melania Trump.

Læs også