Erhverv
BREAKING

Ubers største rival vil udvikle selvkørende biler

Den største konkurrent til samkørselstjenesten Uber – amerikanske Lyft – kaster sig nu også ind i konkurrencen om udviklingen af selvkørende biler.

Samkørselstjenesten Lyft går nu også efter at udvikle førerløse biler. Foto: Josh Edelson/AP

Ubers absolutte ærkerival Lyft melder sig nu ind i konkurrencen om at udvikle fremtidens selvkørende biler.

Det annoncerede samkørselstjenesten fredag, skriver New York Times.

Hvor forrige årti handlede om at sætte sig på smartphone-markedet, kæmper teknologivirksomhederne nu om, hvem der i de kommende ti år kan sætte sig på markedet for selvkørende biler.

Uber tog første stik hjem i kampen mod Lyft, da Lyft kom til verden langt før Uber, men hurtigt blev dømt lillebror, efterhånden som Uber ekspanderede verden over.

I april fik Lyft dog en kæmpe kapitalindsprøjtning på omkring 3,5 mia. kr., der fik værdien af Lyft til at stige med 50 pct. til 48 mia. kr., og nu går Lyft så – ligesom Uber – også efter at være forrest med selvkørende biler. Selskabet vil åbne et selv-kørende research center i Palo Alto i staten Californien i USA, og har planer om at ansætte et stort antal ingeniører.

»Vores selvkørende division er ikke tænkt som et sideprojekt. Det er kerneforretning for os,« siger Luc Vincent, vicedirektør for autonom teknologi hos Lyft til New York Times.

»Det er derfor, at ti pct. af vores ingeniører allerede er fokuseret på selvkørende teknologi – og vi vil fortsætte med at udvide dette team i de kommende måneder,« fortsætter han til avisen.

Mens Lyft indtager Palo Alto, har Uber brugt millioner på at åbne faciliteter i Pittsburgh, Toronto og San Francisco, der er fuldt ud fokuseret på udvikling af selvkørende biler og at bygge eget hardware og software, der skal styre bilerne.

Her har Lyft dog valgt en lidt anden vej: De vil skabe en åben platform, hvor udviklingen af de førerløse biler skal skabes i samarbejde med andre bilproducenter og teknologivirksomheden.

»Lyft skal ikke i gang med at producere biler. Vi er på vej til at udvikle et selvkørende system. Så kan bilindustrien bringe det til live,« siger Raj Kapoor, der er chefstrateg hos Lyft til New York Times.

BRANCHENYT
Læs også