Erhverv

Christian Harlang er endt i en bitter strid med sin familie om millionarv

Den omstridte advokat Christian Harlang bliver af sin familie beskyldt for at administrere en formuende familiefond på en måde, der tilgodeser ham på familiens bekostning.

Artiklens øverste billede
Den omstridte advokat Christian Harlang er nu også endt i en strid med sin familie, der beskylder ham for at sætte sig på familiens formue. Arkivfoto: Finn Frandsen.

Efter at advokat Christian Harlang har været rodet ind i flere skandalesager om formuende fonde, som han ifølge Advokatnævnet uretmæssigt har hevet store millionbeløb ud af, er han endt som hovedperson i et opgør om sin egen families formue.

Store dele af hans familie mener, at Christian Harlang reelt har taget kontrol over en familiefond, Harlang & Toksvig Fondet, der i årevis har uddelt et ikke ubetydeligt beløb til hvert af oldebørnene til fondens stifter, Frantz Harlang. I 2014 og 2015 sendte fonden i alt 809.000 kr. videre til familiemedlemmer, men den pengetrafik stoppede sidste år.

»Familien Harlang er både en velhavende og veluddannet familie med stærke fælles værdier, og det er dybt tragisk, at den nu er blevet så sørgeligt splittet på grund af uenighed om Christian Harlangs administration af de fælles værdier,« siger et familiemedlem, der ønsker at være anonym.

10 familiemedlemmer har via advokatfirmaet Plesner bedt Civilstyrelsen om at gribe ind over for Christian Harlang, som både er administrator af og bestyrelsesmedlem i famileifonden. Det fremgår af dokumenter, som Finans har bedt om aktindsigt i ved Civilstyrelsen.

Ifølge familiemedlemmerne sluttede 20-30 års uddelinger til familien sidste år, hvor Christian Harlangs 92-årige mor i stedet blev økonomisk tilgodeset med fondsmidlerne. Familien beskylder også Christian Harlang for i strid med reglerne at sammenblande sine egne og fondens økonomiske forhold. Endelig mener familien, at Christian Harlang som administrator har modtaget for høje honorarer – på hhv. 79.999 kr. i 2014 og 87.500 kr. i 2015 – i forhold til, hvor lidt arbejde der er.

Civilstyrelsen bad i december sidste år om en redegørelse for fondens udgifter til bl.a. administration, men afviste derudover klagen fra familien. Efterfølgende har familien bedt Civilstyrelsens direktør om at genoptage sagen, og to bestyrelsesmedlemmer, Lise-Lotte Holmbäck og baron Vincens Lerche, har trukket sig fra bestyrelsen. Familien havde på fornemmelsen, at det skete i protest mod bl.a. udbetalingen til Christian Harlangs mor. Det er korrekt opfattet, siger Lise-Lotte Holmbäck til Finans.

»Jeg syntes ikke, det var i overensstemmelse med fondens formål, at der skulle udbetales penge til stifterens svigerdatter i stedet for børn og børnebørn, som havde fået pengene i alle årene. Det ville jeg ikke være en del af,« siger hun.

Hun fandt det også uhensigtsmæssigt, at Christian Harlang både var bestyrelsesmedlem og administrator for fonden.

Da Lise-Lotte Holmbäck og Vincens Lerche forlod bestyrelsen, blev bl.a. Bente Meyer indsat i stedet. Hun blev skilt fra Christian Harlang i 2016, men de deler fortsat folkeregisteradresse i Hellebæk i Nordsjælland.

Bente Meyer har ikke besvaret Finans' henvendelse, og Christian Harlang har ingen kommentarer.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.